Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Jus7_me

От: 11:55ч 06.08.2015г.

раздел: Влечуги

Въпрос за костенурка
Та...моя позната скоро има рожден ден...тя преди имаше костенурка, но и котка..та стана малък инцидент..както ида е, вече няма котка и знам, че много иска костенурка, но червенобузите нали са забранени...някой да ми даде насоки за костенурка..като вид и магазин някъде в София ако е виждал да продават..?

Отговори

Отговор 1 от Глория

13:33ч
06.08.2015г.

Бяха забранени за внос, но или вече не са или се развъждат в Бг и не ни трябва внос. Закупуването на костенурката ти е най-малкия проблем. Големия е в какво ще я гледа, трябва й огромен терариум с оборудване. Страшно егоистично е да се гледат в някакви буркани без никаква техника. Това, че отначало са колкото левче не е оправдани. Малкия аквариум позволява бързо развитие на бактерии и като нищо ще и се размекне черупката. Тези животни растат и живеят десетилетия наред. Ако приятелката ти се грижи както трябва за костенурката и децата й ще я имат за любимец. Тоест това е отговорност за много, много дълъг период от време и изисква доста разходи поне при първоначалното изграждане на дома на животинката. Сигурно ли е че тя е готова за това? Извинявам се за отклонението от точния въпрос, но прекалено много костенурки свършват в природата или умират заради неправилни грижи.


Отговор 2 от Jus7_me

13:32ч
07.08.2015г.

Тя си има терариум и точно иска костенурка която и децата й да имат някой ден, но предишната и за жалост..бе с полезрението на котката. Та общо взето моята работа ще е само костенурката мисля...и първоначални неща които не включват местообитанието й.


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...