Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от 💚♥Animal♥Lover♥💚

От: 15:40ч 18.02.2015г.

раздел: Влечуги

Здравейте!
Майка ми позволи да си взема костенурка или рибкиНо за жалост не ми позволи хамстер... Вие кое бихте избрали?Аз мисля да е костенурка, но искам да чуя и вашето мнение. ако може да ми дадете малко повече информация за костенурките

Отговори

Отговор 1 от Dreamer

15:51ч
18.02.2015г.

Инструкция за хранене:
Млади и подрастващи костенурки трябва да се хранят 2-4 пъти на ден в количество,
което те могат да погълнат напълно за около 10 минути.
Порастнали костенурки се хранят 3-5 пъти седмично, давайте количество, което могат да погълнат напълно за около 10 минути.

За отглеждане на водни костенурки се използуват аквариуми, оборудвани с островче от камъни, палудариум или аква-терариуми, тоест аквариум преграден на две, като едната част е суша, а другата вода. Необходимо е да се знае, че за две костенурки с дължина на черупката 20-30 см е нужна около 150 литра вода.
Температурата на водата за повечето костенурки трябва да бъде между 25-28 градуса. Тя най-лесно може да бъде поддържана с обикновен аквариумен нагревател.
Не е задължително на дъното на аквариума да има някаква настилка, но е необходимо наличието на няколко камъка, които да се подават над водата. Така костенурките ще могат да се катерят по тях. Също така, за малки костенурки, могат да се използват парченца дървесна кора, която плувайки във водата им дава възможност да се качват и почиват върху нея.
Над водната част в аквариума се монтира нагревателна лампа, така че въздухът над водата да бъде топъл, а освен това и костенурките ще излизат да се нагряват под нея.
Водните костенурки се хранят предимно с животинска храна. Това включва парченца месо, риба, дъждовни червеи, тубифекс и други. Като добавка е хубаво да им се предлагат и различни видове растителна храна, например салата, зеле, листа от глухарче и различни видове водорасли.
Необходимо е да обърнете особено внимание на чистотата на водата. Лошата хигиена води до възпаляване на очите при младите костенурки и способства за развитие на различни болести по тях. Препарати, улесняващи поддръжката на аквариум с костенурки значително ще улеснят грижите за тях.


Отговор 2 от Лидия

15:54ч
18.02.2015г.

Аз бих избрала костенурка :3


Отговор 3 от 💚♥Animal♥Lover♥💚

16:09ч
18.02.2015г.

Благодаря! И аз мисля да е костенурка


Отговор 4 от Глория

17:43ч
18.02.2015г.

Natty e дала много добра информация, браво! От личен опит казвам, че костенурката ако ще колкото левче да е цапа като слон. Малките терариумчета за нищо не стават. От начало си трябва да направиш една инвестиция от 100лв примерно. За голям аквариум и качествена техника. Освен нагряващата лампа и нагревател за водата ти трябва и филтър(не от тези дето са само гъба и камъче за въздух). И рибите и костенурката излизат поне в началото триста пъти по-скъпо от едни хамстер, нямам идея, защо майка ти е решила така, явно има излишни пари Началната инвестиция не бива да те плаши, после ще даваш пари само за храна и вет грижи евентуално.


Отговор 5 от Глория

17:50ч
18.02.2015г.

Много хора си купуват костенурки, после им писва и ги пускат в природата. Това е МНОГО ГРЕШНО, защото те изместват нашите костенурки и ако се продължи така нашите ще изчезнат! Трябва да знаеш, че костенурките живеят доста и ще трябва да се грижиш идеално за нея много дълго. Другата крайност е да я зарежеш в някой мръсен аквариум след като ти е писнало и не ти се чисти(това е основната грижа). Много хора подаряват костенурките си, прегледай обявите и вземи от там, защото е много вероятно ако никой не вземе костенурката тя да отиде в природата. Някои хора ги пускат в зоо парковете, да знаете, че там ги убиват, като станат прекалено много.


Отговор 6 от 💚♥Animal♥Lover♥💚

19:07ч
18.02.2015г.

Отг. 4
Не просто не харесва хамстери Благодаря на всички за информацията


Отговор 7 от Калина

20:49ч
18.02.2015г.

рибки най добре


Отговор 8 от Holmes

20:54ч
18.02.2015г.

Ако мислиш сериозно да гледаш някое от тези животни ти трябват доста пари.


Отговор 9 от siqna259

14:09ч
21.02.2015г.

костенурка-аз имам и не изисква много грижи: трябва и голям аквариум, за да има място за плуване, писта и най-ве4е специална лампа под която да се пе4е,нагревател. .Моята я храня с рали4ни видове костенурски храни има една репто мин меню -препоръ4вам ти я, защото е полезна и разнообразна. Общо взето е това.


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...