Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Мими

От: 21:22ч 11.01.2015г.

раздел: Риби

Имам няколко въпроса към любителите на Аквариатиката..(ако така се казва) . Моля ви обяснете ми как се поддържа голям морски аквариум. (Голям горе-долу 1 м. ширина)
Мисля да направя едно голямо вложение в това тъй като ми е мечта. Какви неща трябва да си закупя, колко ще струват как да се грижа , кои с кои морски видове риби могат да съжителстват? Благодаря ви предварително.

Отговори

Отговор 1 от Holmes

21:26ч
11.01.2015г.

Пиши на потребителката Глория, мисля, че тя от сайта разбира най-много от Акваристика.


Отговор 2 от Глория

21:27ч
11.01.2015г.

Това е доста сложно и най-вече много скъпо. Най-добре искай съвет от сайт за акваристика например aquaportal.bg


Отговор 3 от Глория

21:31ч
11.01.2015г.


Отговор 4 от Лидия

21:41ч
11.01.2015г.

Ами всъщност се казва АКВАРИСТИКА хДДД Но както и да е :П Ами значи колкото е по-голям аквариума толкова по-скъпо ще ти излиза. Трябва ти помпа, термометър, нагривател, растения, украси, и риби :Д. Също и капки за аквариума. За рибите цената е различна, в зависимост дали искаш да гледаш големи видове риби или малки и колко на брой. Трябва да знаеш че:
1.Трябва да следиш температурата на водата.
2.Аквариума се почиства редовно.
3.Когато добавяш нови риби при старите, тези старите може да гонят новите първоначално, но ще свикнат постепенно.
4. Когато си направиш аквариума не пускай риби вътре, докато не видиш, че балончетата са изчезнали.
5.Може да проучиш и болестите по аквариума.
Абе научи още неща за акваристиката в нета, а и в магазина може да ти кажат Не знам колко точно струва толкова голям аквариум, но със сигурност ще е скъп, може би над 100 лева. Надявам се да съм помогнала ! И успех!


Отговор 5 от Глория

22:09ч
11.01.2015г.

Лидия това важи до някъде, но е много малка част от това, което трябва да се знае, а и имаш грешки в тези си съвети! Рибите се пускат след установен азотен цикъл, а не след като изчезнат балончетата! Акваристиката е едно от най-скъпите хобита, но не винаги по-големите излизат по-скъпо, при сладководната акваристика е пъти по-лесно да имаш по-голям аквариум. Зачетох малко за соленоводната и има такива термини на уреди и методи, че ми е трудно да ги прочета, какво остава да ги разбера! Нещата не са толкова прости колкото си ги описала Лидия, това са неща за вече стабилизиран аквариум, а Мими тепърва ще опитва да направи аквариум.


Отговор 6 от Лидия

22:43ч
11.01.2015г.

Ами аз не го описах подробно. А за азота, просто забравих думата. Всеки човек допуска грешки. Човешко е! Надявам се да не е голям проблем


Отговор 7 от Глория

22:53ч
11.01.2015г.

То не е само думата, мехурчетата се махат за едно денонощие, а на азотния цикъл му трябва месец. Разбира се, че всеки допуска грешки, но когато става дума за домашни любимци, за живи същества, когато не сме сигурни е по-добре да замълчим, защото понякога от съветите ни зависи живота на някое животинче. Сега не мисля, че Мими ще сипе вода в аквариума и ще вземе да следи температурата и да изпълнява другите ти съвети, много ясно, че ще прочете повече по темата преди да започне, говоря по принцип за съветите за домашни любимци.


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...