Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Мима Василева

От: 16:01ч 22.05.2016г.

раздел: Птици

Приятели, искам да направя консултация с вас. Нашия жилищен блок е малък (на 4 етажа) и над 4-я етаж има голяма тераса. От няколко месеца там се събират доста гугутки. Често "дрискат" от перваза и цапат прозорците на апартаментите. Някои от съседите са решили да оставят храна с отрова, за да ги изгонят от там.

Моля ви за съвет: как можем да ги изгоним, без да се стига до прилагане за заканата на тези съседи. И още нещо- нека да не спамим с мнения от рода на "колко нехуманно е това". Знам, че е така и по тази причина търся и вашето мнение. Моля ви да отговаряте само ако имате разумно предложение.

Отговори

Отговор 1 от Рая

15:02ч
23.05.2016г.

Не знам.. дали едно импровизирано "плашило" няма да е от полза в този случай.. просто нещо, което да подрънква или да се полюшва от вятъра. Гугутките са толкова мили и плахи, че се стряскат от всичко, и най-лекото движение ги плаши. Така може би ще избягват терасата..
Силно се надявам заканата на съседите Ви да си остане само закана. Дано..

П.П. Гугутката на снимката е една от няколкото, които от години си живеят в нашия двор, грижим се за тях, даваме им храна и вода.


Отговор 2 от TrueWrong

16:10ч
25.05.2016г.

Едната ми баба имаше проблем с гълъби, същия като твоя. Нейна приятелка и каза да сложи дискове (да ги завърже за птостира) и нали от долната си страна са блестящи и прогонват гълъбите.Това наистина помогна.Гугутките са дори по-плахи от гълъбите и смятам, че ще подейства.Дръж ни в течèние как се развиват нещата, защото ме заинтрегува.


Отговор 3 от Елена Кирова

21:32ч
28.05.2016г.

И моето мнение е като на Рая.Плашило с перушина свършва прекрасна работа.Изпробвали сме го.Да се ветрее на воля и те ще се плашат.Ако нямате истински пера, може да закупите от някои магазини за сувенири.Има ветрила с перушина и др. подобни.


Отговор 4 от Глория

02:35ч
30.05.2016г.

Може и навързани на герлянд шарени найлонови пликове. Цветни, шумни и се веят от вятъра


Отговор 5 от TrueWrong

20:09ч
11.06.2016г.

Какво стана, реши ли се проблема с гугутките?


Отговор 6 от Мима Василева

16:47ч
18.07.2016г.

Проблемът с гугутките "се реши от природата"- за съжаление с цената на големи щети. Преди близо две седмици в града ни се разрази буря, която отнесе покрива на сградата (не само нашата). Сега гугутките не идват на терасата, но ние правим ремонт, който ще ни струва 4 хил. лв. Няма гаранция обаче, че след ремонта те няма да се завърнат отново.


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...