Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Вики

От: 19:42ч 26.05.2017г.

раздел: Други животни

Здравейте. Въпросът който ще задам сега е продължение на този въпрос:http://www.lapichki.com/pets/vo_p.php?id=17830&pg. Реших да го направя като нов въпрос, за да го видят повече хора. И така:
Елза не е раждала, но... мисля че Олга е изгубила малките си! През почивните дни я следях непрекъснато и тя напускаше района около къщата само веднъж на ден! 3 котарака, 1 от които нов в района обикалят наоколо. Досега не съм видяла да проявяват особен интерес към Олга, но преди да дойда на Рударци дядо видял как котараците я ,,проскубали" макар че до чифтосване не се е стигнало. От друга страна, когато Олга не е при нас ходи в съседите, където дояжда храната на местните котки: 1 малка женска и 1 котарак. Според мен той не би посегнал на малките котета, защото миналата година 1 женска роди малки, които не бяха негови в мазето на къщата му и той нищо не им направи, въпреки че тогава не беше разгонен... а котараците които уж харесват Олга не ходят натам, но се бият. Съседката на съседите където ходи Олга каза, че чула писукане на бебета котки, но след това те изчезнали! Олга продължава да посещава мястото, но не знам дали не е само за да дояжда храната на другите котки! И то само веднъж-2 пъти на ден! Млечните и жлези се виждат, но не са толкова големи като когато кърмеше Елза! Изобщо има ли шанс котетата да са живи?! Добрата новина е, че поне Олга и Елза се сдобриха, все още се боричкат, но е по-скоро на игра.

Отговори

Отговор 1 от Nidalee

19:23ч
27.05.2017г.

на 11 години и некастрирана? Голяма вероятност за образуване на тумори на млечните жлези, заведете я на вет.

Изобщо потърси спрямо населеното си място офис на 4ри лапи, където предлагат безплатна кастрация и действай. За София и околностите й съм сигурна,че предлагат такава услуга.


Отговор 2 от Nidalee

19:25ч
27.05.2017г.


Отговор 3 от Nidalee

19:26ч
27.05.2017г.

Доколкот знам са дворни котки?,което отговаря на условията.


Отговор 4 от Вики

21:54ч
27.05.2017г.

Попринцип кастрацията не е толкова лесна и безопасна след като животното вече се е разгонило веднъж. А за толкова старо куче направо ме е страх! Особено при толкова голямо количество некадърни ветеринари.😯 Ние се консултирахме още миналата година, казаха че е опасно. Не знам дали е чак толкова голяма вероятността от тумори, тя все пак е раждала 3 пъти. Ветеринарите обикновено казват или кастрация, или размножаване, а мненията за това доколко е полезен или вреден е 2-рият вариант.


Отговор 5 от Вики

21:54ч
27.05.2017г.

са противоречиви*


Отговор 6 от Вики

22:09ч
27.05.2017г.

И какво точно имате предвид с котките?


Отговор 7 от Nidalee

09:25ч
28.05.2017г.

Говорех за кастрация на котките,а не за кучето.

Споменах, че при некастрирана 11годишна кучка,подуванате на млечните жлези е по-вероянто да се дължи на тумор, отколкото бременност. Заведи я на ветеринар, защото ако е тумор трябва да се отстрани (ако не е злокачествен).

Не е нужно да ми демонстрираш "знанията" си по кинология като коментираш с нотка на злоба в профилите на любимците ми.


Отговор 8 от Вики

10:55ч
28.05.2017г.

Не знам какви са тези ,,знания" по кинология, като говорех за фелинология. Ако толкова те дразнят коментарите ми, изтрий ги, няма проблем.


Отговор 9 от Вики

11:07ч
28.05.2017г.

Както казах, кастрацията на животни, достигнали зрялост ме притеснява.
И между другото, злоба проявяваш ти, като поставяш ,,знанията" в кавички.


Отговор 10 от Вики

11:20ч
28.05.2017г.

Рискът от тумори на млечните жлез се намалява ако животното е кастрирано преди първото разгонване. За котките ми е малко късничко. Нещо ми е много интересно: в природата никой не кастрира животните. До такава степен ли са се изменили домашните кучета и котки, че размножаването непременно означава смъртна присъда? Не че противореча за Сами, но се чудя защо на всеки човек с поколение едва ли не му се караш и казваш ,,кастрирай го". Така направи и с мен когато съобщих за раждането на Елза. Ако всеки човек те послуша, какво ще стане с видовете на домашните любимци? Според мен, проблемът е в некоректните развъдници, които ,,произвеждат" кученца и котенца само за да ги продават без изобщо да ги е грижа за тях! Които печелят пари от животи. А също и в убеждението че породистите животни са прекрасни, а непородистите нищо не струват.


Отговор 11 от Nidalee

11:56ч
28.05.2017г.

Ето защо няма хора в този сайт.
Подава пръст отхапва му ръката...дамн.


Отговор 12 от Вики

22:08ч
02.06.2017г.

Nidalee, съжалявам за нанесената обида... Наистина не трябваше да се заяждам. Но да се върна на темата: на 31 май Самира е родила женско кученце! Наистина съм потресена заради възрастта и, но и много се радвам. Ще успеем да намерим дом и на него (наскоро осиновиха Сара). Ще помисля за кастрацията на котките, но първо трябва да видя как ще се наредят нещата. Олга е започнала да посещава мястото където ходи за да яде, което е добър знак предвид че днес малките и навършват 4 седмици. И не е забременяла отново. А пък Елза пак се е разгонила. Впрочем, млечните жлези на Сами не изглеждаха да имат мастит и се радвам, че поводът за тяхното уголемяване е друг. И въпреки че надмина и Алла Пугачова, и тя и бебето са добре.


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...