Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Butterfly

От: 22:25ч 26.05.2016г.

раздел: Други животни

Приятели, тази красива и безпомощна пеперуда я намерих в нас, не знам дали аз съм я наранила някак си .. или поради друга причина, но тя не може да литне с половин крило е знам,че няма да оцелее с едно няма как да лети, а и няма как да й "порасте" ново. Какво да правя? знам ,че с нектар от цвете или гнил плод яде, но оттам насетне какво? Може ли някой да ми помогне.

Отговори

Отговор 1 от Вики

15:41ч
27.05.2016г.

Може да звучи невероятно, но природата лекува! И аз съм намирала такива пеперудки, поставяла съм ги върху цветя и след няколко минути вече не са там! Знам, че не са паднали под цветята, защото не ги намирам там. Възможно е прашецът по някакъв начин да помага за възтановяването на крилцата!


Отговор 2 от Holmes

15:45ч
27.05.2016г.

Крилото няма да се възтанови, пеперудата ще умре. Насекомите са крехки животни и не мисля, че има с какво да помогнеш, съжалявам. Дори и да я поставиш на цвете, мисли за крилото, като за откъснат крайник- ако ти откъснат ръката, ще те боли и не мисля, че ще желаеш да се храниш(извинявам се за примера, просто само за това се сещам). А и, като гледам, няма много прашец по цялото крило.


Отговор 3 от Milvana

12:12ч
28.05.2016г.

На мен са ми казвали никога да не докосвам пеперуди защото умират (и си е вярно). Но като човек вярващ в чудеса мисля че опитът да я занесеш сред природата няма да е нещо лошо.


Отговор 4 от Butterfly

00:53ч
29.05.2016г.

Благодаря на всички вас за съвети и мнение. Всъщност,така е няма как да оцелее и аз вътрешно го знаех. Но стана чудо, аз я оставих на едно място бях изгасила лампата и след около 30-40мин нея я нямаше никъде не можах да я намеря, може и да я видя като поразчистя около това място, но някак си се изпари. Също така говорих с хора разбиращи от насекоми, и ми разказаха доста специално за този вид. Нощни пеперуди са, и няма как да оцелее. Споделиха да се молим да е оставила потомство ,защото принципно живота на пеперуди и като цяло насекоми е много кратък. ще напиша по-подробно в следващото ми съобщение. Моля се все пак да е станало чудо. Благодаря ви ,че се отзовахте.


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...