Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Маги

От: 22:11ч 16.08.2016г.

раздел: Гризачи

Преди време имах проблем с Пухи. Открих, че има образование отзад на гърба. Първоначално мислехме, че е рана, но имаше гной и трябваше да незабавно да се отведе на ветеринар. На следващия ден вече бяхме в клиниката. Дадоха ни лекарства, дезинфектант и марля, с която почиствахме раната. По натъшните прегледи остановиха, че е апцес (Абсцесът представлява събиране на гной в определена част от тялото, което в повечето случаи води до подуване и възпаление в съответната област. Абсцесът се получава, когато дадена област на определена тъкан се инфектира, а имунната система се опитва да се пребори с възникналата инфекция). Друг ветеринар ни каза, че 95% от тези образования са доброкачествени и се срещат доста често при морските свинчета.
Ако решим можем да направим операция, но не знаеха дали ще уживее, защото можели да предозитар упойката. Мислихме дълго и през това време забелязах, че раната вече няма гной е започнала да се покрива с кожа. Апетитът му се върна и сега Пухчо е много по енергичен и се чуства добре.
Та въпроса ми е дали след като е зараснала тази рана, да се разпростарни, неочаквано вътре. Ако е имал някой подобен случей, макар с котка или куче да сподели , защото за мен това е много важно.

Благодаря на всеки, който си е направил труда да прочете тази дълга история и ако може да ми помогне!

Отговори

Отговор 1 от Вики

13:36ч
17.08.2016г.

Надявам се тази статия да помогне:https://guineapigsbg.wordpress.com/%D0%B0%D0%B1%D1%81%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%B8/!


Отговор 2 от Маги

14:17ч
17.08.2016г.

Четох този сайт. Да помогна ми, но бих искала ако може лично мнение или някой със същият проблем
Но все пак ти благодаря❤


Отговор 3 от Маги

14:21ч
17.08.2016г.

В този сайт прочетох, че има два варианта или да се енкапсулират или да се развие в свинчето, затова съм притеснена въпреки, че зараства.


Отговор 4 от Дидито Г.

00:21ч
24.08.2016г.

Аз съм се сблъсквала с абсцес, няколко пъти даже, само че при котка. Ако е било абсцес не ми се вярва да се махне само, при нас винаги ги отваряха за да ги почистят. Друг вариант е и сам да се спука, обаче пак трябва да се почисти, за да не се образува нов. (Не съм влизала да чета сайта, защото нямам време сега). Успех и дано всичко е наред!


Отговор 5 от Маги

08:55ч
24.08.2016г.

Благодаря! В началото се образуваше гной и я почиствахме с марличка и дезинфектант от ветерина. После само с марличка и накрая спря да се образува гной, и постепенно зарастна


Отговор 6 от Глория

20:58ч
25.08.2016г.

Моя заек почина заради абсцес, но беше заради зъб, а там дори да го махнат лекарите пак се появяват, освен ако не се извади проблемния зъб, а това е много трудно, защото много лесно може да се счупи челюстта. При вас вероятно е било заради косъм. Ако се е бил обърнал и е растял на обратно може той да предизвика абсцес. Ако е заради това може и да не се появява повече. Важно е всяка седмица да опипваш тялото и най-вече челюстите за подутини, така ако нещо се появи ще го хванеш още в началото и има по-големи шансове да се оправи.


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...