Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от kotka

От: 20:53ч 29.04.2018г.

раздел: Кучета

Здравейте ! Искам да ви попитам за мнение.Кучето ми Бойко от Ноември или по- рано имаше една буца на прешлените малко преди опашката . Мислехме че може би е мастно образование. Доста го болеше и не даваше да го пипаме. От Февруари мехура мислим че се е спукал. Има кръв и доста от космите му са станали на лепкави фафули . Не дава изобщо да го пипаме там . Обръща се и хапе.От раната се носи неприятна миризма. Не мога да го заведа на ветеринар защото е изключително агресивен към хора и ще ухапе ветеринаря. Не можем да го упоим защото е голямо ( над 60 кг ) и старо (12 години ) куче. Породата му е Българско овчарско куче (каракачанка ). Не можем да го мажем с мехлем защото хапе . Какво да направя според вас ?

Отговори

Отговор 1 от cybercop

14:17ч
30.04.2018г.

Купувате антибиотик и инжектирате на врата, подкожно. Ако намерите Пеницилин, направо почвайте с него. Ако антибиотика е съвместим с тетрациклин, може да купите и едно спрейче Оксикорт и да напръскате раната. Но, само с мазане, няма да мине.


Отговор 2 от cybercop

17:28ч
04.05.2018г.

Нещо направихте ли по въпроса или чакате да умре ?


Отговор 3 от kotka

10:45ч
11.05.2018г.

Здравейте! Извинявам се , че не можах по-рано да пиша какво се е случило с кучето . Разбира се , че не сме го оставили да умре . Взахме спрей антибиотик , тъй като е изключено някой да забие игла във врата му и той да не го ухапе много сериозно. Даже сега със спрея се опитва да хапе и трябва няколко човека да го държат . За сега раната изгрежда по - добре. Още го боли и още го пръскаме , но изглежда че зазбравява.
П.С. Благодаря ви за съвета .


Отговор 4 от cybercop

13:51ч
12.05.2018г.

От инжекция в кожата на врата и гърба не го боли, колко и да го бодете. Има друга причина да не ви позволява да го пипате. Вероятно, липса на доверие, като към чужд човек. Или не ви познава добре, или е опознало някой от семейството ви по много неприятен за него начин.


Отговор 5 от kotka

15:00ч
13.05.2018г.

Мога да ви уверя че причината не е в доверието и , че никога до сега не му е било посягано . Той просто е такъв . От 3 месечно кученце е лош . И не се е променил . А до въпроса с врата . Дори да го боли или не , той не обича хора да му пипат врата . Веднъж докато беше на около 4 години , а аз на 10 се опитах да го гушна през врата и той ме ухапа по ръката . И опредлено не ни счита за чужди след като го взехме на 40 дни и оттогава не сме се разделяли.


Отговор 6 от cybercop

10:31ч
14.05.2018г.

Ако детето ми е на шест години и кучето започне да хапе само, защото си го пипнал, ще замине на десетата минута да пази някоя складова база. Кучето имам предвид. На моето му бъркам в устата за да му вадя кокали, когато са му заседнали между зъбите.


Отговор 7 от kotka

19:08ч
14.05.2018г.

Другите ми кучета са много добри.Двата да им вземам както вие казахте кокали от устата без проблем , но Бойко е друго нещо . А вече е на 12 и просто няма как да го променим .


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 4252

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 90

  Гласове: 44

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...