Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Night_Owl

От: 10:50ч 15.01.2017г.

раздел: Друго

Здравейте всички!
Сетих се един (поне по мое мнение) интересен въпрос, затова реших да го задам тук.
Решили ли сте какво ще учите след гимназията (а ако вече сте я завършили - какво учите/какво сте учили) и как го избрахте?

Аз лично не съм. Мислех че още е рано (в 9-ти клас съм), но в училище ни казаха че трябва да решим, за да може да започнем да взимаме уроци още от лятото.
Преди мислех, че просто решаваш какво да учиш в 10-ти или 11-ти клас, наблягаш на предметите които ти трябват и просто кандидатстваш, но отскоро всички по-големи ученици и учители говорят за частни уроци. Необходими ли са или са нужни само ако имаш трудности по предметите, които ще ти трябват като кандидатстваш?

Аз не мога да си избера нищо (професията, която ми харесва най-много, не се търси, затова най-вероятно ще уча друго /по мое мнение е гадно, че повечето ученици не следват каквото искат, а избират професия, с която се изкарват много пари/.

По принцип ми вървят всички предмети (освен ФВС и история, /математиката също не ми е сила, но не съм зле в нея - средния успех на тестовете ми е 5.50/, от интернет научих HTML и CSS и обичам да работя с компютри, но от друга страна това, което учим в у-ще по инф.технологии и информатика ми е скучно.
Нямам представа какво да избера :/

Отговори

Отговор 1 от Holmes

15:58ч
15.01.2017г.

От малка искам да съм ветеринар. Смятам да уча ветеринарна медицина в университета в Букурещ(уча в румънската гимназия и в Румъния ще ми е безплатно образованието). Смятам втората ми задължителна матура да е по биология или химия, защото това са ми най-силните предмети. За частните уроци не знам- ако не си сигурен в себе си, според мен е добре да се запишеш, но пък ако си, то това ще е... загуба на време. Освен ветеринарна медицина, напоследък се чудя за кинология, но смятам, че ветеринарната медицина ще ми е по-интересна. В момента съм десети клас, не смятам, че имам много време, затова аз си наблягам от осми клас на ученето- на езиците, главно, и на биологията и химията. Ходя допълнително в химическия при доцентът, който ни преподава химия в училище, за да наблюдавам и да уча повече, а по биология съм си взела разни учебници, в момента, свързани с генетиката. Като цяло аз даже отсега съм започнала да разглеждам квартирите в Букурещ, за цени и смятам колко процента е възможността да ме пуснат с Бел .


Отговор 2 от Дидито Г.

17:11ч
15.01.2017г.

Аз също съм 9-ти клас. Решила съм отдавна, че искам да следвам ветеринарна медицина в ТрУ. Реших да уча в гимназия, където има паралелка биология по същата причина. Все още не съм решила окончателно обаче дали ще уча ветеринарна медицина, медицина или фармация. Бих казала, че най-силните ми предмети са химия, биология, английски език и информационни технологии (математиката ми е най-зле), затова не съм решила какъв да ми е втория изпит. Само за медицината съм на път да се откажа, защото да си призная не ми се учи толкова много години. Колкото до частните уроци, не мисля, че за момента ти трябват, ако разбираш материала разбира се. Аз дори си мисля, че на мен няма да ми трябват след като имам темите по които трябва да се подготвя. Все пак има още доста време и до тогава може би няколко пъти ще си сменя мнението (същото важи и за теб най-вероятно). Може ли да те попитам коя е професията, която ти харесва най-много? На мнение съм, че ако ходиш на работа с нежелание ще ти е много по-трудно и винаги ще имаш едно въпросче "Сега колко по-щастлива щях да съм е ако бях...". Така че много добре трябва да си помислиш дали тази работа (каквато и да избереш) ще ти доставя удоволствие. А това което се търси след време няма да бъде толкова търсено, дори може би и когато ние завършим, защото вече ще има хора за тази работа. Може и да греша, но това си просто моето мнение


Отговор 3 от Night_Owl

18:52ч
15.01.2017г.

Отговор 1.
Хубаво е, че вече си решила и че имаш възможност да учиш безплатно Аз още не знам нито за професия, нито държава или университет...


Отговор 4 от Night_Owl

19:19ч
15.01.2017г.

Отг.2
Ветеринарната медицина е чудесен избор
А професията, която ми харесва най-много е филмов режисьор. Но трудно може да пробиеш с това нещо за съжаление
Засега се колебая между медицина и софтуерно инженерство. Медицината ми харесва отпреди, интересна е, а и химията и биологията ми вървят. Но ако ще ставам лекар може би ще съм педиатър или очен лекар. Полезно е да си медицинско лице, защото винаги се налага да си използваш знанията, независимо за теб, за близък или приятел, или пък ако стане нещо някъде и няма лекар наблизо ще може да помогнеш. Не бих работила с досада и нежелание, но все пак не съм сигурна.
Софтуерното инженерство също ми харесва от години. Обичам да работя с технологии, а миналата лятна ваканция си намерих един уебсайт на английски, където може безплатно да учиш програмни езици - обясняват ти и ти поставят задачи, така че вече мога да използвам HTML и CSS, мисля да науча и още някой програмен език като имам свободно време.
Като имам някакъв проблем или въпрос относно технологии и проверя в интернет, много лесно запомням и т.н. Но в училище по информационни технологии теорията ми е много скучна, може би защото учим глупави и ненужни неща. Харесвам когато ни дават практически задачи. Математиката не ми е силата, но не съм зле в нея, оценките ми са само 5 и 6, а пък и в интернет отворих едни форуми и някои бяха питали дали ще им трябва да са много добри в математиката, за да са софтуерни инженери и хора, които вече са го завършили са отговорили, че висшата математика е нужна само ако програмираш игри, графики и т.н., а ако правиш сайтове и приложения не е нужно да си толкова добър в нея.
Софтуерното инженерство е търсена професия с добра перспектива, можеш и да си създадеш приложение или социална мрежа, така че е интересно, а и в днешно време компютрите навлизат навсякъде и е добре да знаеш някои тънкости и да имаш известни хакерски умения
Не съм се спряла окончателно на едното, но може би ще е второто. Преди обмислях и за психиатрия.


Отговор 5 от Renard monster 🦊

20:13ч
15.01.2017г.

Аз мисля да се занимавам с информатика, да програмирам видео игри. Хубавото е, че в моето училище има паралелка за информатика. По математика не съм зле, за 5 съм. Но ако ще програмирам игри, то ще е за ретро конзоли и компютри. Дори съм измислила как може да направя музиката за играта - със компютър Commodore 64, прави страхотна 8-битова музика. :Д А на частни уроци и изобщо на уроци не съм ходила и няма да ходя. Затова ходя на училище, а и из интернет е пълно с уроци, и ти излиза безплатно.
За висше още не съм мислила, не знам къде може да уча...


Отговор 6 от Allexandra

20:38ч
15.01.2017г.

Е, аз имам много време,сега мисля къде ще отида след 7ми клас.Ще кандидатствам за ПМГ,искам да уча биология.С това може да бъда еколог,което е интересна професия,лично за мен.Мислех да кандидатствам и в ЕГ,да АЕ ми е силен предмет,но не мисля,че искам да се занимавам с езици.Можех да се запиша и в спортна гимназия защото тренирам волейбол и съм добра,но не искам да се занимавам с това.Но за сега искам да вляза в ПМГ с биология,а иначе и готвенето много го харесвам,ако се запиша в това училище излизам направо с професия,но мисля,но нашите са против.Но най-добре ми звучи биологията в природо-математическата.


Отговор 7 от Allexandra

20:40ч
15.01.2017г.

П.П.
Съжалявам за грешките,но съм от телефон и автоматичната корекция ми поправя думите.


Отговор 8 от Eva

21:03ч
15.01.2017г.

Ами аз може би ще уча ветеринарна медицина, защото обичам животните, но ще ми е тежко, ако например не успея да спася някое животинче, а и тази професия ми се струва доста напрегната, но както и да е. Медицина също може да уча, но извън България, защото за съжаление възможностите за работа са малко. Искам да уча в Русия ( не знам защо, но винаги ме е привличала). В Америка не искам, твърде далеч ми е. Засега всички предмети ми вървят добре, изкарвам само шестици. Историята ( ние и казваме Човекът и обществото) не съм силна и не ме е много интересен. Обичам и да пиша книги, но това няма да ви става професия, само хоби ми е.


Отговор 9 от Eva

21:04ч
15.01.2017г.

Извинявам се за грешките.


Отговор 10 от Allexandra

21:40ч
15.01.2017г.

Мими,аз помня,когато имах Човек и общество и на мен също не ми харесваше.После започнах да уча История и беше почти съвсем различно и сега Историята ми е любимия предмет.Изчакай до другата година,ще откриеш много нови предмети,като География,История,Информационни технологии и др.


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...