Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от maq

От: 14:35ч 18.11.2014г.

раздел: Кучета

здр имаме питбул на 7 месеса и аз ли4но трудно се справям умен е не е агресивен но не мога да преценя по колко трябва да се извежда на разходка и как да го храним сега се храни в 12 и 18 и веднага излиза но обедната му разходка е 10 минутки а в 18 и 20 по 20 минути стои много 4асове сам и затворен в стая живеем в апартамент малката ми дъщтеря пожела това ку4е но според мен не се справяме да го гледаме сте сам благодарна на всеки савет за отглеждане на хора с питбул редносе

Отговори

Отговор 1 от cybercop

14:58ч
18.11.2014г.

Разходките са му достатъчно. Храненето по два пъти на ден също е нормално за 7 месечно куче. Просто, трябва да му се отделя повече време за игра с него. Кучето си е като дете. Може да го научите да носи топка за да се занимава, но трябва да е качествена от два слоя. Другият вариант е да му хвърляте парче дърво. На двора щеше да си играе и сам с някоя външна гума от автомобил. Колкото за агресията - това са кучета за борба, а не за пазене на концлагеристи. Дори, когато се борят го правят от удоволствие и за спорт. Не са агресивни. Женските са много склонни към разглезване. Имах стафордширка, която се свиваше като котка на коленете ми, въпреки, че тежеше 20 кг. Всяко куче е с различен характер и трябва да се подхожда индивидуално. Ако се опитате да приложите шаблон, може сериозно да сбъркате. Вече няколко души познавам, които от прилагане на всичко, което е изписано са си побъркали животните.


Отговор 2 от Holmes

15:02ч
18.11.2014г.

Разхождайте го сутрин и вечер, по половин-един час.НЕ го извеждайте, след като е ял, стомаха му може да се превърти докато тича!Хранете го след разходка(сутрин и вечер), за да може да храносмила спокойно!Трябва да му се отделя внимание и търпение на животното.Не го удряйте без да се налага, но му се карайте като прави бели.И накрая-защо сте взели порода, за която нищо не знаете?!Така кучетата се озовават на улицата, стават злобни или отиват в приюти и сменят безкрайно много собственици!За това има улични животни!


Отговор 3 от Holmes

15:02ч
18.11.2014г.

А, и не трябва да стои много сам и да бездейства...


Отговор 4 от Holmes

16:35ч
18.11.2014г.

Също така му давайте и месо, не само гранули и се консултирайте с ветеринар и професионален треньор на кучета.Не мисля, че е било правилно да вземате животното...


Отговор 5 от Night_Owl

17:16ч
18.11.2014г.

И аз мисля, че сте направили грешка като сте го взели. Това е порода за хора с опит. Ако не го обучите както трябва, ще имате проблеми. Не само с питбулите е така, но и с всяко куче. Преди да вземе каквото и да е животно, всеки трябва да проучи как правилно да се грижи за него; например аз като мислех че ще ми взимат заек започнах да чета какво трябва да правя за правилното му отглеждане. Не ми взеха, но научих много полезна информация.
А относно разходките - и аз казвам, не трябва да тича и да се разхожда много след ядене. Трябва да мине време, иначе може да получи превъртане на стомаха (дилатация), което е опасно.

Все по-често виждам хора, които си взимат ротвайлери, питбули, овчарки и като не са запознати с изискванията за обучение и грижи за тези кучета, ги изоставят, защото имат проблеми... или просто им омръзва да ги гледат. Според мен това се дължи на факта, че повечето хора знаят само породите ротвайлер, немска овчарка, самоед, хъски, питбул и т.н., не са информирани за повечето породи и за грижите. А тези, които си взимат дребни породи, понякога ги взимат само за да привличат внимание докато ги разхождат. Това не се отнася за всички, има си изключения.

Надявам се да не съм ви обидила, просто казвам какво мисля. Надявам се да съм ви била полезна.


Отговор 6 от Holmes

15:58ч
20.11.2014г.

Какво стана с кученцето?


Отговор 7 от maq

08:42ч
21.11.2014г.

много ти благодаря за полезната информация сгреших много 4е разреших на дъщтеря ми да вземе такова ку4е не бях до нея и много и говорих но тя не ме послуша децата не разбират каква отговорност е едно животно не знам как ще се справим много се тревожа защтото аз не прецених 4е на нея ще и писне да го гледа и ще ме постави в безизходица


Отговор 8 от Neicho

09:19ч
21.11.2014г.

никога не казвай ,че си сгрешила особонно да си вземе ш куче от това по-ценно нещо няма то е най-вярното и всеотдадено същество сигурен съм ,че ще си промениш мнението. Няма нищо сложно да се справиш с едно куче което ти отдадено изцяло съгласен съм ,че породата е твърдоглава ,но важното е да не отказваш и да погледнеш нещата от друг ъгъл. Чети в интернет има толкова много писания има книги и нз още какво за твоя проблем това проблем с който всеки се е срещал особенно при подрастващ мъжки.


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...