Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от ☆Betty☆

От: 13:40ч 05.08.2013г.

раздел: Друго

В подготовката за летния сезон, заведете вашия любимец на ветеринарен лекар за да го прегледа. Бъдете сигурни, че вашето животно е преминало през задължителната профилактична програма подсигуряваща неговото здраве, която включва ваксинации, вътрешно обезпаразитяване, обработка срещу кърлежи и бълхи, а където е необходимо и профилактика против дилофилариоза(сърдечни паразити предавани чрез комари).
Въпреки, че са относително защитени посредством своята козина, по-продължителното излагане на слънце може да е опасно за животните. Излагането на слънце трябва да е ограничено особено в пиковите часове на слънчевото греене от обед до 16 часа. Кучетата и котките трябва да имат постоянен достъп до прясна вода и сянка. Слънце защитни кремове могат да се приложат при кучета с много къса козина.
През летните месеци не бива да оставяте своите любимци без наблюдение в паркирани автомобили, дори и да сте оставили прозореца смъкнат. В автомобилите температурата е много по-висока от външната и може да предизвика топлинен удар, който да е фатален за животните. Учестеното и шумно дишане и олюляването са първите признаци на топлинен удар. Ако вашето животно покаже такива симптоми, поставете го веднага на сенчесто и проветриво място и го намокрете с гъба напоена в студена вода. Потърсете ветеринарен лекар за по-нататъшна помощ, ако това е необходимо.
Когато пътувате с вашия любимец, уверете се, че прозореца на автомобила не е отворен толкова, че кучето да се изкушава да държи главата си на вън по време на път. Кучето, което пътува с показа глава навън през прозореца рискува да получи замърсяване и възпаление на очите и ушите.
За да предотвратите евентуално натравяне, бъдете сигурни, че местата за разходка не са обработвани с инсектициди и пестициди.
По-продължителното престояване във вода може да е причина за кожни и ушни заболявания. Ако установите, че в ухото на вашето животно е попаднала вода, вкарайте в ушния канал малко памук и започнете за масажирате в основата на ухото. Така изтласкваната вода ще попие в памука.
Най-важното, имайте винаги под ръка номера на вашия ветеринарен лекар за да не губите време в случай на спешност

Отговори

Отговор 1 от BigBadWolf♥

13:48ч
05.08.2013г.


Отговор 2 от I love my dog Rex!!!

13:52ч
05.08.2013г.

Ок


Отговор 3 от vivit0

14:38ч
05.08.2013г.


Отговор 4 от Калина

15:27ч
05.08.2013г.


Отговор 5 от Otaku Gurl

15:33ч
05.08.2013г.

ХОДИХМЕ


Отговор 6 от Груминг салон Сладуранче

15:42ч
05.08.2013г.

ходихме


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...