Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Калина Спасова

От: 21:08ч 15.09.2012г.

раздел: Кучета

Според вас справедливо ли е третирането на породи като питбула, и всички бивши "бойни" породи кучета по този начин: убиват се с хиляди н година, само заради външния си вид и тн.
Има закон наречен Breed-specific legislation или BLS (не знам как точно трябва да е на български), който е приет в почти целия свят (а може скоро и в Българиш ). Той забранява дадени породи и позволява на ветеринарен контрол да иззема кучета от домовете на хората и да ги евтаназират след няколко дни (а даже има и случаи, в които са убивани в домовете), само защото са от тази порода и тн. Още за BSL: http://en.wikipedia.org/wiki/Breed-specific_legislation (но статията е на английски)
Някои от породите са:
Кучета, които ВИЗУАЛНО приличат на питбул
Питбул, питоподобни и кръстоски с него
Всякакви мастифи
Всякакви догове
Немска Овчарка
Доберман
Ротвайлер
Боксер
Стафордширски Бултериер
Акита Ину
Хъски
Аляски Маламут
.. Иии не се сещам за още, но те са много.
Забранени са тези породи, защото се смятат за изключително опасни и застрашаващи живота.
Вижте, убиват кучета, само защото ПРИЛИЧАТ на питбул, т.е.: набито, със сбръчкано чело, с къса козина и др.
Тоест ни лишават от едни от най-интилигентните и предани семейни кучета! (още една статия на английски http://allwomenstalk.com/8-reasons-not-to-ban-the-pitbull/)
Аз лично изобщо не съм съгласна с това. Според мен този бан на породите е проява на расизъм под друга форма. А и тези градски митове, които вървят по улиците тоолкова много години са ужасни, като например:
След определено време костица в близост до мозъка на добермана пораства и нещо му прещтраква и кучето става много агресивно и напада всички. Но, разбира се това не е вярно. Всъшност това е болест, при която мозъкът става прекалено голям за главата, но това не води до агресия, а до болки и парализа на тялото.. И породата, която най-много страда от тази болест е Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол.
Както и да е. Ако този закон влезе в България трябва да внимаваме много.

Отговори

Отговор 1 от Димитър Савов

21:30ч
15.09.2012г.

Според мен не кучетата има вина, че са злобни, а сами те им стопани, които ги дресират по този начин. При правило възпитание, тези породи не са по-различни от останалите породи кучета. Този закона е пълна глупост според мене


Отговор 2 от Janet

21:35ч
15.09.2012г.

Аз също не съм съгласна с това!!!Това че приличат на питбул не значи ,че са лоши!!Ние на село имаме ротвайлер и той е много добър!И затова, че прилича на питбул те нямат право да го убият или да го вземат от стопаните му!!!


Отговор 3 от Миглена Савова

08:26ч
16.09.2012г.

Както съм казвала и преди - човекът прави кучето. Тъй че по правилно е да се въведе закон, който забранява някои хора да имат кучета!


Отговор 4 от Маги

17:09ч
16.09.2012г.

И аз мисля,че не трябва да се изгражда грешна представа за тях!Те са създадени за човешко забавление-и сега,след като вече е забранен боя с кучета тези животни са останали с лошото си мнение от хората...това не мога да си го обясня...кучето ще е при добър собственик,ще изпълнява команди и ти ще му кажеш злобно животно!


Отговор 5 от viola

09:03ч
17.09.2012г.

изобщо не смятам че породата може да бъде опасна,винаги и само човека е виновен за озлобяването на кучетата,като човека го учи да бъде боец,разбира се че то ще бъде таковаако го научат да бъде лигаво,ще бъде такова..Само не мога да разбера защо трябва да се забраняват породи и още по малко Немски дог,немска овчарка,аляски маламут или кавито и да било животни,значи най правилното е да се забрани и човека Като съществуващ вид на тази планета,каквото и гадно да става на земята винаги човека е виновен...защо някакви хорица които може би са имали едно куче през живота си и не са го възлпитали добре трябва да повлиява на останалите хора които отглеждат кучета постоянно и нямат проблеми с тях... няма нужда да се забраняват породи за отглеждане,а просто един човек да минава психологически изпит и преглед преди д аполучи куче от където и да било,това ще е доста по полезно,след това да бъде наблюдаван от орган на реда как се справя с кучето и как го убочава,и ако не се справя или прави нещо нередно да му се взима кучето,най лесно е да забраниш нещо и то пак да се прави и то незаконно,Все едно никога и никъде не сме го вийдали това...хората сме безотговорни и злобни не кучетата... И наистина много Ви моля престанете да говорите такива простотий или преди да говорите мислете...кучетата били виновни,ами тогава да обвиним всеички хищни животни че и на тях им се е случвао да хапят хора и да ги убиват,ама защо ли какво прави човека в тяхната територия,ние искаме да контролираме всичко и всеки пък после животните са ни виновни...Пълна простотия...


Отговор 6 от viola

09:16ч
17.09.2012г.

Всяка порода която съществува по света ее създадена от човека и в негова полза,да го защитава и брани но от дивите хищници и също така да ги преследва по време на улов...това че хората коите сме в днешни дни не правви кучетата изроди,а точно обратното хората сме изродите,които се гаврим с всичко което можем да контролираме или се опитваме да контролираме,правим кучетата лоши,намесваме се в дивата природа и си мислим че опазваме някакъв вид животно,а от какво го опазваме от самите нас,насвякъде има закон за бракониерството,е нормално като изрода човек ги убива за пари горките животни...и има чудесни примери по света за изчезващи видове или застрашени от изчезване видове животни,а защо изчезват защото са избити заради кожа,или вкусно месо,или са много опасн за човека,или скъпи бивни и много още...просто не ми се изрежда защото ми става тъжно и едновременно гневно...ние сме фактора който е виновен...така че спрете да обвинявате животните-глупаво е,необмислено е,не логично е и е абсурдно...мислете преди да говорите или задавате въпроси,нека поне предложенията и въпросите са смислени,а не просто станах и се сетих що да не задам някой тъп въпрос...


Отговор 7 от Neicho

09:19ч
17.09.2012г.

в нашата така западнала държавица едва ли някого от управляващите ще отдели пари за убиването на дом кучета. Закона който е сега при нападения собственика да плаща глоба и затвор е достатъчно и няма да има промяна според мен


Отговор 8 от viola

09:31ч
17.09.2012г.

да Нейчо прав си ... ние хората не можем да си оправим тук,за кучетата се захващаме...


Отговор 9 от Калина Спасова

12:50ч
17.09.2012г.

Не им стигат уличните и с домашните ще се захващат.. Пък то и кой ги контролира тия улични кучета.. Тука в Б-я нищо не се прави както трабва.. Но мисля, че ще приемат закона, защото на някои им харесва да правят гадории н другите.


Отговор 10 от Ники

19:33ч
21.09.2012г.

За мен едно куче акое злобно това е заради стопанина му ако има такъв или заради някой който го е бил.!


Отговор 11 от Kiro

00:26ч
22.09.2012г.

педерас*


Отговор 12 от Neicho

09:00ч
22.09.2012г.

КОЙ Е ПЕДЕРАСТ КИРО НЕ Че НЕРАЗБРАХМЕ


Отговор 13 от Kiro

10:45ч
22.09.2012г.

тези дето ги обиват


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...