Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от надя

От: 17:29ч 13.02.2017г.

раздел: Котки

Здравейте, моята котка е на 6години и 10 месеца, персийска женска. До сега не е раждала дори не е била с мъжки котарак. От първото и разгонване на годинка до сега постоянно се разгонва (седмица почива седмица се разгонва) не сме и давали никога хапчета. Преди седмица след разгонване то и изпишка кръв случи де два пъти и отново пишеше нормално, сега пак се случи но кръвта стана с по наситен цвят. Заведохме я веднага на доктор, той като чу симптомите и веднага каза че е Киста на яйчниците и че най добре за нея ще е да я кастрираме. Сложи и три инжекции и иска още два дни да и бие инжекции. Но за мен е много странно цялото диафностициране, звъннах и на друг доктор той ми даде друг вариант при който ако е Киста да и бием на 4 месеца инжекции за да не се стига до кастриране.трябва да мине Ехо граф за да преценят точно. Обаче преди две години пак беше изпишкала кръв малко, но много я болеше чак де гърчеше и свиване като пишкаще и казаха цистит, миналата година пак по това време имахме същия проблем пишкаще кръв, тогава беше с бъбреците проблем, поисках сега пак да видим бъбреците понеже котката е в добро състояние храни се пие вода жизнена е, и изследваха и урината и се оказа повишени левкоцити, нарушено PH, КРЪВ в урината, наличие на белтъци доктора ни даде храна подходяща за бъбреците, също иска да продължим с инжекции те, но казва да я кастрираме. Моля ви ако сее случвало на някой котката му да е пишкала кръв, какво може да е, след като няма симптоми други на болно коте.

Отговори

Отговор 1 от Renard monster 🦊

07:52ч
14.02.2017г.

Според мен, по-добре я кастрирайте. Нашата маца пак е персийска, но по-възрастна. Преди много години я бяхме забременили, но бебетата не оцеляха. Ходихме на цезарово и тогава я и кастрираха. Нямаме проблеми с нея, на ок. 10 години е.


Отговор 2 от Елена Кирова

20:41ч
14.02.2017г.

Ако искате здрава котка дълги години по-добре да я кастрирате.При тези симптоми .


Отговор 3 от надя

17:58ч
15.02.2017г.

Ходихме на Ехограф и се оказа че има камъни в бъбреците и две кисти в бъбрека. Матката и е добре. Няма нужда да от Кастрация. Трябва да и изчистим камъните.


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...