Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Night_Owl

От: 11:12ч 10.09.2016г.

раздел: Друго

Здравейте! Имам един въпрос и се надявам да помогнете.
Никога нямам енергия, имам само колкото да ходя, но като реша да тренирам нещо се уморявам изключително бързо. Не винаги е било така, от месеци е и много ми пречи. Вкъщи имам кростренажор и като се кача на него, преди издържах доста време с високо темпо без да се уморя и да спирам, сега издържам 1-2 минути... И много често се прозявам, даже когато съм на тренажора.
Също много лесно ми става студено. Когато температурата е 18-19 градуса или по-ниска, на другите хора им е леко хладно, а аз побледнявам и ноктите и устата ми стават сини.
Отделно, преди 1-2 седмици ходих на поход с едни приятели, ходихме 5-6 км по почти равна пътека и след това трябваше да изкачим един хълм, който не беше стръмен, и тогава закратко мисля че получих аритмия.
Вече няколко човека ми казват че съм бледа, майка ми също.
Дали имам анемия? Щях да ходя да ми изследват кръвта, но се чудя дали просто не си внушавам, въпреки че симптомите са истински и не се сещам друга причина за тях.
Един път имахме ФВС и се прозях 11 пъти... Тичам най-бавно от всички, не мога да скачам, последния път не покрих норматива дори за 2.
Още нещо - за анемия (ако се потвърди че имам) дава ли се бележка за ФВС? Даже не покривам нормативите, а и без това никой не ми подава и не съм добра...

Отговори

Отговор 1 от Irene

13:28ч
10.09.2016г.

Не знам дали се дава бележка предполагам че да, но шансовете да е това са доста големи. Майка ми има анемия и симптомите съвпадат. Добрата новина - мога да ти препоръчам хранителен режим, който тя спазва, много лесен и приятен и наистина помага. Просто видях как за много кратко време тя стана друг човек - пълен с енергия, не толкова намръщен, спря да се завива с дебели одеяла, изобщо доста помогна. И аз се храня по него и наистина дава енергия и е приятен. Мисля, че също би могла да пиеш хранителна добавка желязо (ако не се лъжа), доколкото знам и то помага.


Отговор 2 от Renard monster 🦊

13:30ч
10.09.2016г.

Би трябвало да можеш да се освободиш от ФВС ако имаш такова нещо. Даваш бележката на учителя или ако трябва да се освободиш от часа за по-дълго време говори с директора, пак с бележка от доктор. Не знам дали имаш анемия, не съм запозната с болестта.


Отговор 3 от Мима Василева

13:39ч
10.09.2016г.

Не мисля, че анемията е причина за тези симптоми. Добре ще е да отидеш на преглед при кардиолог. Ще ти направят ехография и кардиограма (най- малко). Бих препоръчала да не отлагаш, защото всяко лечение има ефект, когато се започне навреме и при правилно поставена диагноза, естествено. А относно часовете по физкултура на първо време ще помогне и един разговор на родителите ти с преподавателя- така предполагам.


Отговор 4 от Night_Owl

13:45ч
10.09.2016г.

Много благодаря на всички! Ще отида в болницата при първа възможност и ще напиша тук какво се е случило.


Отговор 5 от Eva

14:36ч
10.09.2016г.

Анемията причинява намалена способност на кръвта да пренася кислород към тъканите. Симптомите при нея са задух ( недостиг на кислород), слабост, отпадналост, изморянане, а понякога може и да доведе до сърдечна недостатъчност. Незабавно трябва да отидеш да те прегледат и при възможност, колкото се може по- бързо да се предише лекарство. Успех и всички се надяваме прегледа да мине благополучно!


Отговор 6 от Night_Owl

14:48ч
10.09.2016г.

Благодаря!


Отговор 7 от Anna N.

20:17ч
11.09.2016г.

Здрасти.
Аз.имам.подобен.проблем.от.скоро.също...
Без.това.за.студа.де..
На.моменти.сърцето.ми.просто.пропуска.и.пулса.ми.е.
стигал.до.186.удара.в.минута.
Ходих.на.лекар-оказа.се,че.имам.Митрален.клапен.проласт,което.е.в.
следствие.на.разхлабени.клапи...
По-късно.ми.се.появиха.и.проблеми.с.китките.и.
затрудняване.при.дишане


Отговор 8 от Вики

11:59ч
01.10.2016г.

Как си? Ходи ли на лекар? Какво ти казаха?


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...