Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Динка Жекова

От: 21:44ч 26.03.2016г.

раздел: Гризачи

Здравейте!
Това е 6 месечното зайче на дъщеря ми! Аз съм на гости при нея и го пускам повече време да ходи извън клетката! От снощи забелязахме че когато е извън клетката започна да се гали само,дори си проси милувките така да се каже! Направи ми впечатление че когато го погалих,то започна да прави нещо като тикове,след което се изпишка!Та въпросът ми е,зайците разгонват ли се като котките и ако да какви са признаците? Възможно ли е да е разгонено? Нямам никакъв опит със зайците и си мисля да не би да е болничко пък!

Отговори

Отговор 1 от Вики

14:34ч
27.03.2016г.

Да, вероятно е разгонено. Този проблем може да бъде решен с кастрация, но лично аз не я препоръчвам-тя може да е много опасна! Според мен, най-доброто което можете да направите е да позволите на заека да има поколение. Но изчакайте да навърши 7 месеца!


Отговор 2 от Holmes

16:30ч
27.03.2016г.

Мъжките зайци (и животни, като цяло) не се разгонват. Не виждам полза от кастрация, след като няма други зайци с него.
Към отговор 1:
Защо трябва да има поколение? Имате ли представа по колко малки раждат зайците?


Отговор 3 от Глория

18:31ч
27.03.2016г.

Ако му позволяват да има поколение за година ще имат хиляди зайци! Мъжките животни са постоянно разгонени, просто през определени периоди се проявяват и признаци. Моя мъжки заек обикновено обикаля в кръг около мен, понякога издава грухтящ звук и прави опити да изнасили всичко, което му е подходящо по размер(ръцете ли, краката ви, домашни чехли, играчки). Обикновено спира след няколко дни. Това с пишкането е вид маркировка, ако сте пипали друго животно или сте непозната за него е възможно да го прави и дори и да напишка вас. Друга маркировка е да трие брадичката си в ръцете Ви или мебели. Кастрацията е вариант да се спре, но не мисля, че щом е едно зайче има нужда. Някой мъжки зайци с половото съзряване придобиват вредния навик (вреден за нас) да маркират всичко с урина. Могат да я изпръскат като скункс, което е не приятно за нас понеже цапат много. Това вече е проблем и се овладява само с кастрация, но не мисля, че вашето има такъв проблем. И все пак, ако прибегнете до кастрация внимавайте с избора на клиника, рисковано е и не е толкова често срещано в България, така, че малко лекари имат опит.


Отговор 4 от Вики

19:02ч
27.03.2016г.

Извинявам се за глупавия отговор!


Отговор 5 от Динка Жекова

21:30ч
27.03.2016г.

Благодаря Ви!Зайчето е в Италия а аз съм на гости в Италия! Тази вечер окончателно се убедих че е разгонено....направо отива да ни напада! Докато преди 2 дни не се задържаше при нас,сега не можем да го изгоним от нас....направо ни подлага на сексуален тормоз! И тази вечер се убедих,като видях чурчето му .....и честно казано ми стана малко неприятно от това.... и все гледа да се покатери на ръката ми! Дано скоро това да отшуми! Колкото до кастрация....не зная,дъщеря ми все още не е решила какво да предприеме!


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 200

  Лакомства: 1285

  Гласове: 109

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 0

  Лакомства: 21

  Гласове: 9

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...