Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Мирослава

От: 17:19ч 25.01.2016г.

раздел: Гризачи

Здравейте!
От 1-2 седмици с приятеля ми умуваме какво животинче да си вземем, накрая решихме да си вземем хамстерче. Ходихме до Мол Парадайс на разходка и случайно се натъкнахме на няколко супер сладки мини хамстерчета в зоо магазина на мола. Решихме да си вземем 2 за да не са самотни (бяха много малки и ни обясниха, че ако израснат заедно, няма да има проблеми помежду им)... Та, взехме едно бяло и едно бежево.. Големи сладури! .. прибираме се вкъщи, изкарваме ги от аквариума, който им купихме съшия ден и забелязахме, че бежевото е мудно, трудно му е да движи и стои с притворени очички. Малко по-късно то спря напълно да се движи, дишаше тежко, през 20-30 секуни по един дъх, уплаших се, не знаех какво става, звъняхме на денонощен ветеринар, той не ни каза нищо, започнахме да четем из интернет за симптомите, и се оказа че са много сходни с тези, които се наблюдават при хибернация на хамстерите. Не знаехме какво става, но решихме да не тормозим гормата животинка и го оставихме да си почива, като мислехме че му трябва време за да свикне с новата среда. През всичкото това време бялото сладурче си беше напълно наред, активно, хапваше ябълки... Легнахме и на сутринта намерихме бежевото хамстерче вкоченено, а бялото в същото мудно състояние, в което беше бежевото на предната вечер. След броени часове в обедната ни почивка решихме да се приберем вкъщи и да опитаме да събудим поне бялото хамстерче, като го затоплим по някакъв начин, но за съжаление намерихме и бялото хамстерче вкоченено... обадих се в зоо магазина от който ги взехме, при което ми съобщиха, че предната вечер, след като сме взели нашите 2, се е случило същото с един от останалите в магазина... също при въпроса ми дали е някаква болест ми беше обяснено, че хамстерите се взимат от някакъв човек, който развъждал хамстери и не можел да гарантира за здравословното им състояние :Х ...

Много тъжна история, но ние не се отказваме да си вземем хамстерче, независимо Мини или обикновен хамстер.

Ако може някой да ни препоръча надеждно място, от което да си вземем хамстерчета, ще сме му много благодарни!!!

Отговори

Отговор 1 от Stefcho

19:30ч
25.01.2016г.

Абе взимайте от зоомагазин и сте Ок!Преди няколко дни пак имаше някакъв такъв въпрос с едно чихуахуа,което беше живо незнайно по каква причина.Горкото животинче какво е виновно.Твойте хамстери са същата работа.Симптомите ми напомнят на глисти.Обзалагам се,че са се били задръстили червата им и не са могли да се изходят.От там замърсяване на кръвта,разкъсване на органи и смърт в Агония.
Моловете не са място за животни!Това вече е безобразие.Може ли да причиняват на невинни животни такова нещо.
Това е същото като натравянето на бездомните кучета в Враца,Пловдив и още няколко града.
Млъквам вече, че съм бесен!!!
А и потърси им сметка на тия и подайоплакване в това на потребителите.Забравих думата сещаш се нали


Отговор 2 от Stefcho

19:39ч
25.01.2016г.

А и забравих да ти кажа
Ветовете не са ти казали нищо защото вече е било късно и нямало изход.
А не знам дали ще ти е приятно да ти кажат хамстера ти ще умре след няколко часа, а до 1-2 дни и другия айде чао!


Отговор 3 от blurryghost

23:09ч
25.01.2016г.

Стана същото нещо и с моя първи хамстер :х


Отговор 4 от Мирослава

10:13ч
26.01.2016г.

Ами, да, Стефчо, споминаха се и двете мъничета, не мисля, че са били задръстени черва, да, бежевото не хапна нищо откакто го донесохме вкъщи, буквално се влачеше, докато бялото си хапваше през около час и можеше да се види, че си се изхожда нормално. (докато и него не го налегнаха тежките симптоми.)

Не знам каква беше причината това нещо да се случи и с двата ми хамстера, но определено вината е на хората от магазина и най-вече на човека, от когото ги вземат.
Ще потърся помощ от някъде, защото това не може да продължава, а предполагам ни е ясно, че този сличай няма да ги спре да се гаврят с животинките .....


Отговор 5 от Stefcho

19:43ч
26.01.2016г.

Казвам това,защото веднъж взехме пилета на баба и те имаха същите симптоми и като го заведохме на вет умряло той това ни каза.


Отговор 6 от Equestrian365

22:00ч
26.01.2016г.

Животно купено от мол.... Това е ужасяващо само да се помисли... В мола животните се гледат като стока, не като живо същество и трябва да се забрани продажбата на живи ли в молове!!!


Отговор 7 от Sell

12:28ч
27.01.2016г.

И първият ми хамстер си замина по този начин и беше на 2седмици, а е от зоомагазин. Wtf няма разлика дали зоомагазина е от мола или се намира в някоя уличка в центъра на града. Няма реална рязлика все си е стерилно помещение, вече ако не се подържа си е техен проблем на определения зоомагазин. В чужбина има зоомагазини по моловете. Няма проблем да е в мола 😕😕😕


Отговор 8 от Holmes

17:40ч
27.01.2016г.

В МОЛ-а има много повече хора и животните са под постоянен стрес. Има разлика и то голяма.


Отговор 9 от Sell

18:58ч
27.01.2016г.

Добре ще го имам впредвид ☺


Отговор 10 от Глория

16:31ч
10.02.2016г.

Само да кажа, че в Мола пак са зоо магазини. Моята е от зоо магазин и почти всичко беше наред. От начало имаше бучка на врата, но с добри грижи и с времето изчезна. Хамстерите по-принцип са си мънички и това не е гаранция, че са млади. Може да си им е било време, те живеят по 3г. Може много неща да са го причинили. Вземете от хора, които ги развъждат, но ако не са ви познати пак няма гаранция.


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...