Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Iva

От: 19:52ч 10.01.2015г.

раздел: Котки

Здравейте, оказа се че осиновеното ни коте е страдало от гъбички, които са излекувани, няма външни белези за заболяване. Проблемът е, че на 6 годишния ми син от няколко дена му излизат едни петна по лицето и скалпа. Присъдата е екзема, махайте котката. Естествено нямам намерение да го правя. Молбата ми е ако някой е имал подобен проблем, какво е лечението за двамата, мога ли да задържа котето и имам ли повод да се притеснявам?

Отговори

Отговор 1 от Мима Василева

00:52ч
12.01.2015г.

И на мен ми бяха очната лекарка "установи", че проблемът със зрението ми е в резултат на токсоплазмоза, след като разбра, че имам котка. При консултация с друг очен лекар, но вече на свободен прием /нямаше как да искам направление/ се установи, че няма нищо подобно. Може би няма да е лошо да направите и Вие консултация с друг специалист- понякога лекарите действат с предубеждение. Дано всичко се развие добре- "стискам палци".


Отговор 2 от Nikolai

19:16ч
16.01.2015г.

И нашето коте имаше гъбички и ни казаха, че това е бебешката болест на котетата. Човек прихваща при отслабнала имунна система (ако сме болни). На майка ми и на брат ми им излязоха петна точно преди да се прояви грипът. На котето поставиха ваксина (2 пъти) а те вече от месец се мажат с по два мехлема. Петната вече избледняват.
Надявам се и при вас всичко да се оправи! Отидете на ветеринар.


Отговор 3 от Iva

19:30ч
19.01.2015г.

Благодаря, проблемът е решен.Ветеринарят каза, че е само носител и ми даде нещо да го пръскам, на детето вече почти минаха.


Отговор 4 от Nikolai

22:43ч
19.01.2015г.

Радвам се, че помогнах!


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...