Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Мими

От: 19:32ч 30.12.2014г.

раздел: Игри и конкурси

Игра "Нека да се забавляваме"
Извинете че заемам мястото ,но мисля че на всички ще им е интересно.1.
Какво е
по-добро от бога
по лошо от дявола
бедните го нямат
богатите не се нуждаят от него
ако не го ядеш умираш

2.
Едно голямо човече и едно малко човече се разхождали в гората. Малкото човече било син на голямото, но голямото човече не му било баща. Какво било то на малкото?

3.
Кое е по-тежко 1 кг памук или 1 кг желязо?

4.
На сред пустинята мъртъв човек а на гърбът му причината за смъртта.
Въпрос: какво има на гърбът му ?

5.
От един кораб е провесена въжена стълба. Разстоянието между две стъпала е 20 см. Стълбата е потопена във водата до 4-тото стъпало (броейки от края, който е във водата). Идва прилив. Нивото на водата се покачва с 40 см.
Въпросът е: Още колко стъпала от стълбата ще потънат във водата?

6.
Двама души играят по 4 часа шах... по колко часа е играл всеки?


7.
Намирате се в стая без прозорци и херметически затворена (идеално гладко и без цепки) затворена врата. Стаята е цилиндрична и Вие сте в центъра и. Цялата вътрешност на стаята е облицована с огледала. Въпросът е колко свои отражения виждате?


8.
Внезапно заваляло и един човек, който бил на открито, нямало къде да се скрие и дъждът го намокрил. Прибрал се вкъщи вир вода, но нито един косъм от главата му не бил мокър. защо?

9.
Колко лъжици трябва да се поставят на масата,на която седят майка,баща и всичките им деца:3 момчета,които имат по-една сестра,така,че за всеки да има лъжица?

10.
Баща и син пътуват с кола.Но катастрофирват и ги откарват в съвсем различни болници като и двамата са в кома.Когато настаняват синът в болницата в стаята влиза доктора и казва "О господи това е синът ми" как е възможно това?

11.
Български град, на който първата сричка е име на музикална нота,втората сричка е име на известен композитор, а третата на Египетски Бог.


12.
Двама археолози попадат в една пещера. В нея намират 2 голи трупа на мъж и жена, легнали по гръб. Поради специфични условия в пещерата и двете тела били перфектно запазени - с плътта, с всичко.
Единият учен казал:
- Това са Адам и Ева.
Другият веднага се съгласил с него.

Как са разбрали двамата учени, че това са именно Адам и Ева?


13.
Никола,Момчил,Коста,Евгени имат професии:
Балетист,Художник,Музикант,Писател
Трябва да кажете кой какъв е като се съобразите със следните неща:
1.Никола и Коста са били на представлението на музиканта.
2.Момчил и писателя имат портрети от художник.
3.Евгени има биография,направена от писателя,който ще пише автобиография на Никола
4.Никола не познава Коста


14.
Участваш в надбягване. Задминаваш втория в надбягването. На коя позиция си?


15.
Ако си задминал последния човек, ти си...?

16.
Вземи 1000 и добави 40 към него. Сега добави още 1000. Сега добави 30. Добави още 1000. Сега още 20. Добави още 1000. И още 10. Какъв е крайният резултат?


17.
Бащата на Мари има пет дъщери: 1. Нана 2. Нене 3. Нини 4. Ноно

Как е името на петата дъщеря?


18.
Ням човек се опитва да си купи четка за зъби. Като имитира движенията на човек, който си мие зъбите, той успешно се изразява пред продавачката и покупката е осъществена.

Сега, ако там застане сляп човек, който иска да си купи чифт слънчеви очила, как трябва да обясни той?19.
Какво се среща веднъж в минута, два пъти в момента и нито веднъж в хиляда години?
20.
Момченце живее на 8-ия етаж! Когато излиза от блока, слиза до първия етаж, но когато се качва, пътува с асансьора до 5-тия етаж и след това на горе пеш! Защо?


21.

Седиш във въртолет, пред теб има кон, зад теб има камила. Къде се намираш?


22.

В една кошница имало 4 ябълки. 4 деца си взели по една ябълка, но в кошницата е останала една ябълка. Как се е случило това ?


23.

В полунощ, в Лондон, в един влак, по коридора минава един човек.
Влиза в едно купе.
От купето се чува писък.
Влизат хора и виждат мъртва жена.
идва полиция.Разследват и хващат Мистър Браун.
Завеждат го в участъка и го разпитват.
Той им казва, че се казва Мистър Браун и... и го пускат.
Защо го пускат?


24.

Заможен мъж е убит в една неделна сутрин в огромното си, отдалечено от града имение. Ужасената му жена веднага се обажда на полицията, която разпитва целия персонала и съпругата и получава тези алибита:

Съпругата казва, че е четяла книга в леглото си.
Готвача казва, че е готвил закуска.
Градинаря казва, че е копал градинката.
Прислужницата казва, че е взимала пощата.
Иконома казва, че е полирал среброто.

В края на краищата, полицията арестува убиеца. Кой е той и как са разбрали?

25.

В една гора имало пожар. Двама пожарникари били изпратени да го загасят. След като свършили отишли до близкия поток да се измият. Единия имал сажди по лицето и то било цялото черно, а на другия лицето му било чисто. Кой от двамата /или и двамата/ ще си измие лицето във водата?


26.

Мъж попада в царство където имало само красиви жени. Законът гласял, че всеки мъж трябва да бъде убит незабавно.На екзекуцията дали на клетника право на последни думи. Той излязъл напред, говорил и в последствие не го убили и той останал жив.
Какво е казал "подсъдимият" ?27.

Иванчо, едно разумно и послушно дете, решило да си купи говорящ папагал. Събрало парите от Коледа, Нова година и рождения си ден и отишло в зоомагазин на женския пазар в София.
Продавачът бил изпечен търговец. Той предложил на момчето Гватемалски папагал, като гарантирал, че папагала повтаря всяка дума, която чуе. Момчето решило да опита, дали казанато от продавача е вярно, но птицата не повтаряла нито дума. Въпреки всичко, продавача не е излъгъл.
Как е възможно това?28.

Двама осъдени са заключени в килия. Има отворен прозорец високо на стената в килията. Но те не могат да го достигнат, за да избягат, дори и да се покатерят един върху друг или върху леглото. И те решават да прокопаят тунел, но това ще отнеме много време и се отказват. Накрая единият от осъдените измисля как да избягат и планът му се оказва успешен. Какъв е бил той(планът)?

29.

Пътувайки по нашата голяма и чудесна родина, аз съм попадал на места,където разликита в температурите на въздуха денем и нощем е толкова голяма,че когато и през дните и през нощите бях на открито,това започваше да се отразява на вървенето на часовника ми.Забелязах,че от промените на температурата часовникът денем избързваше с 1/2 минута, а през нощта изоставаше с 1/3 от минутата.
На 1 май сутринта часовникът още показваше точно време.На коя дата той ще бъде 5 минути напред?30.

Пешо има шест чифта черни чорапи и шест чифта бели чорапи в гардероба.
В пълен мрак и без да гледа, колко чорапи трябва да вземе Пешо от гардероба, за да е сигурен, че ще има два чорапа от един и същ цвят.31.

97% от завършващите Харвард не могат да разгадаят загадката, но 84% от децата в детските градини дават правилен отговор в рамките на 5 или 6 минути:

Аз променям полярните мечки бели
и аз ще те разплача.
Аз карам момчетата да им се пикае
и момичетата да си решат косата.
Аз правя знаменитостите да изглеждат глупаво
и нормалните хора да изглеждат като знаменитости.
Аз променям палачинките кафеви
и правя шампанското да се пени.
Ако ме стискаш, ще се пукна.
Ако ме погледнеш, ти ще се пукнеш.

Можеш ли да познаеш правилния отговор?32.

Мъж и жена пътуват с яхта. През нощта мъжът сънува сън. Пирати идват и главатарят им отрязва главата на мъжа. Жена му се опитва да го събуди, като го докосва по врата. В този момент мъжа се буди, получава инфаркт и умира на място.
Защо това не може никога да се случи?

33.

Бащата звъннал на дъщеря си, помолил я да купи някои неща, които ще му трябват за пътуването, и й казал, че парите са в плик на бюрото. Като погледнало набързо плика, момичето видяло написаното отгоре числото 98, извадила парите, прибрала ги в чантата си, а плика хвърлила. В магазина момичето напазарувало за 90 лева, но когато трябвало да заплати, освен, че не й останали 8 лева, както предполагала, не й достигали 4. Вкъщи разказала на баща си и го попитала да не е сгрешил, като е броил парите. Баща й казал, че правилно е преброил парите и грешката е в нея. Каква е била тя?

Отговор: Видяла е плика наобратно и е 86, а не 98

34.

Двама стрелци влезли в една стая. Първият с един изстрел отвил крушката на лампата, а вторият с един изстрел я завил. Кой от двамата е по-точен?


35.

Трима приятели наели стая в хотел за която всеки платил по 10 лева. Стаята обаче струвала 25 вместо 30, така че собственика на хотела пратил пиколото да върне на момчетата 5 лева. Всеки от приятелите взел по 1 лев, а на пиколото дали 2 лева бакшиш.
Сега: Всеки от приятелите е платил по 9 лева за стаята. Общо 27 лева. На пиколото са дали 2 лева. Какво се е случило с още един лев, който липсва?


36.

Решили учените да направят експеримент за личното пространство на човека и да се опитат да го разрушат.Направили 2 експеримента.В единия участвал един Англичанин-Левичар и един Американец-Десничар.Отворили по средата на тетрадка и им казали да започнат ЕДНОВРЕМЕННО да пишат.Те моментално е сбутали и се скарали.След този провал учените махнали Американеца от експеримента и намерили един Японец-Десничар.Казали им едновременно пак да започнат да пишат по средата на една тетрадка и изписали цяла страница и 2-мата преди да се сбутат.
Въпросът е:
Защо във 1-вия експеримент се сбутали и си нарушили толкова бързо пространството, и защо във втория след изписването на 1-та страница?37.

Преди няколкостотин години група изследователи тръгнали на морска експедиция към далечния север, която щяла да продължи 4 седмици. Те гласували и приели единодушно да отпразнуват пристигането си с печено прасенце. Но се сблъскали с проблем - как да запазят месото прясно за 4 седмици. Ако завържели месото за въже и го влачели в студените океански води, водните хищници щели да го изядат. Ако вземели сняг и лед, за да държат месото охладено, ледът и снегът щели да се разтопят и да потопят кораба.
По какъв начин можели да запазят месото прясно до пристигането им до крайната цел?


38.

Задача е давана на приемен изпит за постъпване в детска градина за млади таланти в Нагоя, Япония. Решили са я 74 % от децата.
Жокер: Всички кандидати са можели да броят до десет.

8809 = 6
7111 = 0
2172 = 0
6666 = 4
1111 = 0
3213 = 0
7662 = 2
9312 = 1
0000 = 4
2222 = 0
3333 = 0
5555 = 0
8193 = 3
8096 = 5
7777 = 0
9999 = 4
7756 = 1
6855 = 3
9881 = 5
5531 = 0
6782 = ?

39.
Джони Деп му е много късо, на Арнолд Шварценегер му е много дълго, Мадона изобщо го няма, а Папата го има, но не го използва?


40.
Направили веднъж надбягване с коне.
На финала обаче състезатели минали линията по едно и също време.
Пуснали ги двамата пак – същото.
Журито се събрало, помислило и отсъдило следното:
За победител този път ще се обяви състезателят, чийто кон стигне до финала последен вместо първи..
Дали сигнал за започване, но нито един от конниците не тръгвал – и двамата искали да финишират последни. Минали 10-15 мин. – нищо!
Накрая един човек отишъл до двамата състезатели и им прошепнал нещо... 5 мин. по-късно пак дали сигнал за старт и двамата се впуснали към финала.
Какво им е казал човекът?

41.
Една логическа задача за математици:

Един мост ще се срути след 17 минути.
4 човека искат да минат по него преди това да се случи.

Тъмна нощ е, и има само една факла.
Само двама могат да пресичат моста едновременно.
За по-лесно хората ще се казват A,B,C,D.
На "A" му отнема 1 минута да пресече моста.
На "B" му отнема 2 минути.
На "C" му отнема 5 минути,
а на "D" - 10 минути.
Как могат всички да пресекат моста преди да се срути? (без факла моста не може да се пресече)


42.
Един човек гледал снимка. Някой го попитал: "На кого е тази снимка?" Той отговорил: "нямам нито брат, нито сестри, но бащата на този човек е син на баща ми."


43.
Джудже, фея, честен адвокат и полицай, седяли на една маса, на която имало банкнота от 1000 долара. Тогава изведнъж светлината изгаснала. Когато след малко запалили лампата, банкнотата била изчезнала, нямало я. Кой е откраднал банкнотата?


до когато админа заключи випроса.
Ще има награди.
Отговорите на ЛС.

Отговори

Отговор 1 от Holmes

19:41ч
30.12.2014г.

Ами аз съм блокирана по неизвестни причини...всички отговори знам...


Отговор 2 от Night_Owl

12:10ч
31.12.2014г.

И аз съм блокирана, не знам защо... Но не ми пука.


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...