Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Cveteto

От: 00:22ч 13.10.2014г.

раздел: Кучета

Здравейте,кучето ми е на 13 г и има сериозен очен проблем. Не знам дали тук е мястото, но ще се радвам на коментари, ако на някой му се е случвало нещо подобно. Ветеринарният доктор постави диагноза на пинчера ми язва на роговицата на едното око. Всичко се разви в рамките на седица-две. Вече не вижда с окото,това, което ми обясниха е, че няма лечение и стадият е много напреднал. Бием му антибиотици и както се изрази докторът, чакаме окото да се перфорира, но нямало да загуби очното тяло. Кучето ми се държи нормално и видимо не осъзнава какво се случва с него.Притеснявам се дали има опасност и за другото око и има ли някаква превенция, понеже така и не се установи причината за това заболяване?

Отговори

Отговор 1 от Ивана

16:47ч
13.10.2014г.

На 13 години...номрално е вече да има такива признаци..дано се оправи


Отговор 2 от Holmes

16:54ч
13.10.2014г.

Отговор 1 от Ивана :3
Не четеш...не може да се оправи, вече е сляпо с едното око.Пита се във въпроса дали и с другото око може да ослепее.
Ами...според мен не, но попитайте вета, той ще Ви обясни по-подробно.Надявам се да не ослепее и с другото око.Браво на Вас, че сте се грижили за него толкова добре и, че е живял толкова дълго, дано живее още .


Отговор 3 от Вики

17:45ч
13.10.2014г.

Наистина не искам да ви отчайвам , но ние не можем да отговорим на този въпрос . Най-добре попитайте ветеринарния лекар , той е специалист и разбира от тези неща .Ако някой от нас ви каже че има такава възможност ,вие ще се притесните , а може съвсем да е обратното . Мога само да се моля за него , защото вече е на възраст . Дано всичко да е нормално и да няма усложнения . Късмет !!!


Отговор 4 от Мима Василева

02:54ч
14.10.2014г.

Въпросът е много специфичен и е от компетентността на специалист. От потребителите на сайта само Елена Кирова /според мен/ би могла да даде становище, консултирайки се със съпруга си, но и тя не влиза често. Аз обаче ще "стискам палци" да няма усложнение.


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...