Декоративни риби


Хелери


  Хелерите са много популярни рибки сред акваристите. Тяхната родина са сладководните басейни в Мексико, Гватемала и Белиз.
  Мъжките се различават от женските по наличието на подобно на меч удължение в долната част на задната си перка. То им служи за впечатляване на женските, за сплашване на други мъжкари и за отскок. Поради тази причина е добре, аквариумът да има капак. Цветовото разнообразие, в което се срещат домашните хелери е голямо. Големината на аквариума трябва да бъде 80 л. ако имате повече от един мъжки, трябва да ги отделите, защото стават много агресивни един към друг. Храната в менюто им може да бъде храна за рибки от зоомагазина, замразени черви и скариди, както и водорасли. Не са претенциозни в това отношение. Полова зрялост достигат на три месечна възраст.
  Размножават се лесно. Това живораждащи рибки. Щом се родят малките, те трябва да се отделят в друг аквариум. Техният брой може да достигне около 80. Подходящи видове за съжителство с хелери са гупите, молинезиите, скалариите, тетрите и сомовете.

Сподели в:

Ключови думи:

хелери, популярна рибка

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори