Папагали


Неразделка


  Неразделката (Lovebird) е дребен африкански папагал, който често е препочитан и за екзотичен домашен юбимец. Родината му са горите в Югозападна Африка.
  Размерите на неразделката достигат 13 – 18 см. В естествената си среда окраската ѝ е оцветена в зелено, но отглеждането в домашни условия е довело до мутации, които определят различните цветови варианти, в които се среща. Това е колониална птица, която се привързва много силно към партньора си. За това е необходимо да се отглеждат по двойки. Ако искате да си вземете само една птица, трябва да имате достатъчно време да ѝ обръщате внимание, за да не се чувства самотна и потисната. Различаването на мъжкия от женската е трудно. Полова зрялост достига на възраст между 8 и 12 месеца. Размножителният период на неразделката е фебруари – март. Женската снася от 3 до 5 яйца, от който се излюпват малките след 21 – 22 дни.
  Дължината на клетката, която обитава неразделката трябва да бъде минимум 70 см, а височината ѝ минимум 40 см. Задъжително трябва да има няколко клона, разположени под различен ъгъл, които да служат за кацалка на неразделката. Освен това може да сложите и различни играчки за папагали в клетката, които се продават в зоомагазините. За да се чувства неразделката сигурна, трябва да затваряте прозорците и пускате щорите. Основната част на нейното меню са зърнените смески за папагали от зоомагазините. За разнообразие може да ѝ давате ябълки, моркови, зеле, детелина или листа от глухарче. Неразделката има нужда от допълнителен прием на калций, за това трябва да сложите в клетката специални минерални блокчета за птици, сепийна кост или твърдо сварено яйце с черупката. Водата  винаги трябва да бъде прясна.

Сподели в:

Ключови думи:

неразделка, папагал

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори