2336

0

Малко гущерче превръща розата в свое легло

Раздел: Влечуги

Категория: Други

   


Малко гущерче превръща розата в свое легло

Спирали ли сте се някога, за да помиришете някоя роза? Вероятно повечето от нас го правят рядко. Едно щастливо семейство от Тексас обаче се натъква на една очарователна изненада, когато дъщеричката им откъсва това прекрасно цвете, за а го подари на майка си, пише Bored Panda.

Оказва се, че в него спи малък зелен анолис - малък дървесен гущер от семейство Polychrotidae, разпространен в югоизточната част на САЩ и някои от антилските острови.

Любопитен факт - зеленият анолис е териториално животно. Наблюдавани са случаи, в които мъжки се бие с образа си в огледало. Стресът при тях може да бъде усетен по постоянния кафяв оттенък, черен полукръг зад окото и хроничната летаргия. Когато са в опасност, е възможно да откъснат опашката си и да избягат. Това обаче не причинява болка на гущера. Опашката израства отново по-късно.

Зелените анолеси нямат зъби. Поради това те не могат и да хапят. Въпреки това, когато се защитават, отварят уста и стискат с венци. Това не може да причини нараняване на кожата. Гущерите от този вид са изключително любопитни същества.

Източник: obekti.bg

Сподели в:

Малко факти за лебедите

Мъж и жена спасяват ранено малко лисиче

Малко козле - хит в You Tube

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...