Мъжете, които са недоволни от съпругите си, често ги наричат кобри. Това обаче може от обида да се превърне в комплимент, след като индиец си избра за булка точно такова влечуго.

Синдип Пате опита да се ожени за кобра, тъй като смятал, че тя е превъплъщение на красива жена, която се е превърнала в змия, пише в. "Дейли Мирър".

Хиляди суеверни индуисти заплашиха с бунт, след като полицията нахлула в храма и прекратила венчавката.

27-годишният жених бил убеден, че кобрата в предишния си живот била прелестна девица, която се била влюбила в него.

Синдип Пате твърдял, че той също можел да се превърне в змия след първата брачна нощ, като изпадне в дълбок транс. Той заявил на всеослушание, че влечугото пожелало да сключи брак с него по време на католическия Великден.

Между 12 и 15 хиляди души се стекли да присъстват на венчавката в отдалеченото селце Бандвапур. Женихът бил окичен с гирлянди от тълпата. Индуистският свещеник, който се наел с женитбата изтъкнал, че Сандип проявявал змийски черти още от детството си.

Но облеченият в оранжево монах побягнал панически, когато в храма нахлула полиция. Сандип и баща му Даяшанкар били арестувани за нарушаване на обществения ред.

Възмутената тълпа заплашила блюстителите на реда с бунт заради прекъсването на сватбата.

Били изпратени допълнителни полицейски подкрепления, за да бъде възстановен редът.

Таблоидът припомня, че преди 9 години индийката Бимбала Дас се омъжи за кобра в селцето Тала в щата Ориса. Булката се похвалила след това, че змията никога не ѝ била посягала.

Съселяните на Бимбала приветствали венчавката, защото били убедени, че кобрата ще донесе щастие на цялата общност.