2122

1

Световно по улов на пъстърва започва в Асеновград

Раздел: Риби

Категория: Новини

   
Община Асеновград ще бъде домакин на 23-то Световно и 4-то Клубно първенство по улов на пъстърва с естествена стръв. Официалното откриване ще бъде днес от 18 часа на площад "Акад. Николай Хайтов".

На финала, който ще се проведе през почивните дни на река Чая в Бачково, ще участват осем отбора на световното, черни национални и още 4 клубни отбора.

Елитът на пъстърваджиите от Италия, Франция, Хърватия и България ще спори за титлата при националните и клубните тимове. Турнирът се организира от Българската федерация по риболовни спортове с президент Георги Михайлов и световната централа ФИПС.

Големите фаворити за първото място са италианците. Съставът на „адзурите” се предвожда от петкратния световен шампион Масимилиано Коломбо от Бергамо, определян като „машина за риболов на пъстърва”. Българските национали, начело с републиканския шампион Тодор Костадинов от ловно-рибарско дружество „Девин”, ще имат тежката задача да се справят с конкуренцията на французите за второто място. При клубовете голямата битка се очаква да бъде между италианския „Вале Сан Мартино”, шампионите на Франция от „Но кил 33” и българския тим „Родопа 2002”. Треньор на нашите е доайенът Борис Бояджиев, опитен пъстърваджия от Смолян.

 

Състезанията по пъстървов риболов са изключително атрактивни, а майсторите могат да хванат по 50 и повече риби само за три часа. Пъстървите са изключително борбени и изваждането им е истинско предизвикателство. По регламент се лови с кукички без контри. Всяка хваната пъстърва задължително се пуска обратно във водата, за да клъвне евентуално и втори път. Използват се въдици с дължина около 10 метра, а за стръв се залага ларва на восъчен молец, неустоимо лакомство за пъстървите. Състезанията са в събота и неделя между 9 и 13.30 часа.

Източник: dariknews.bg

Сподели в:

Започва кампания "Избери си куче от пловдивския приют"

Куче започва да пее, щом види катерица, която не може да хване

Българин уби и изяде световно защитен вид костенурка, наказват го само с пробация

Добави коментар

Коментар 1 от Цветелина

16:05ч
26.09.2015г.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...