3103

1

Как да си отгледаме декоративни рибки

Раздел: Риби

Категория: Полезно

   

  Ако сте решили да си отглеждате рибки много важно е да разучите внимателно кои видове риби могат да съжителстват заедно преди да си ги купите. Повечето хора влизат в първия зоомагазин и си купуват аквариум и всички отанали принадлежности, което не е трудно, но когато се стигне до закупуване на декоративните рибки много от нас започват да си купуват всички рибки които им харесат, без да се съобразяват дали няма да възникнат проблеми при тяхното съжителство. Затове отделете малко време и се поинтересувайте какви видове точно можете да съберете на едно място.

Друга често правена грешка е свързана с аквариума и броя на рибките в него. Ако нямате много място в дома си и искате да си имате малък аквариум не дейте да го препълвате с рибки. Помнете че всяка от тях се нуждае от определо пространство и ако съберете във Вашия аквариум прекалено голям брой то неминуемо това ще доведе до чести сбивания и смърт на голяма част от тях.

След като сте си избрали какви рибки искате и сте сигурни, че те могат да съжителстват заедно идва ред на следващата стъпка - да си набавите аквариум и съоръженията необходими за отглеждането на рибките - термометър, нагревател, помпичка за въздух и др. Много е важно да се съобразите с мястото, където искате да поставите аквариума на рибите. Той трябва да бъде поставен на сенчесто място до което не достига пряка слънчева светлина. В противен случай върху стъклата на Вашия аквариум ще започне да се образува неприятна зеленикава покривка. Тази покривка представлява нещо подобно на тинята, която се среща във водните басеини, от които вода не се оттича и се причинява точно от слънчевата светлина. Друго много важно е, аквариума за риби да бъде поставен на място където няма опасност да бъде бутнат на земята или да падне сам по някакъв начин.

След като си закупите аквариума е хубаво да обърнете малко внимание на неговия интериор. Има различни списания и книги посветени не само на отглеждането на рибките, но и на всичко останало свързано с техния дом, размножаване и др. Разбира се всеки от нас може да украси аквариума си така както на него му харесва. Задължително е да знаете, че преди да поставите украсата на аквариума - черупки от миди, рапани, морски охлюви и всичко останало, тази украса трябва да бъде грижливо дезинфекцирана, за да се избегне всякаква опасност от възможни болести по рибките.
След като всичко до момента е изпълнено идва моментът с напълването на аквариума с вода. Много важно е водата която изсипете в аквариума да престой поне 12 часа преди в нея да пуснете свойте рибки. След като напълните аквариума е добре да изсипете вътре малко готварска сол, йодта от която помага за неутрализиране на хлора във водата (1 супена лъжичка на 50 литров аквариум би била добре).
Когато сте готови и с това най-накрая можете да закупите свойте рибки и да им се наслаждавате !!!

Ключови думи:

декоративни рибки, грешка, аквариум,

Сподели в:

Как трябва да се храни кучето?

Как да предпазим кучето от топлинен удар?

Болести при аквариумните рибки

Добави коментар

Коментар 1 от Кр. Жекова

21:14ч
20.07.2011г.

хм интересно


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 4250

  Гласове: 122

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 90

  Гласове: 43

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...