1435

0

Уникална арт инсталация от бутилки показва как можем да опазим природата

Раздел: Птици

Категория: Новини

   


Уникална арт инсталация от бутилки показва как можем да опазим природата

Уникална арт инсталация във формата птици, направена от бутилки минерална вода Банкя, може да бъде видяна до 26 май в атриума на Сердика Център (бул. „Ситняково” № 48). Двете скулптори са на скален гълъб, който е включен в Червената книга на България. 

Любопитното е, че въпреки разликата в размерите на фигурите и двете са направени от еднакъв брой бутилки – точно 750 броя. Целта на инсталацията е да покаже нагледно колко място се спестява в контейнерите за рециклиране, когато свиваме бутилките след употреба. А крайният резултат от това е спестяване на гориво, необходимо за транспортирането на отпадъците.

Инсталацията е изградена от новите twist бутилки на минерална вода Банкя в опаковки от 0.5 л. Освен, че са по-леки с 15% от предишните, техният специален дизайн позволява по-лесното им свиване и намаляване на обема след употреба. А самата форма на twist бутилката подканва потребителите как с едно движение могат да дадат своя принос за опазването на природата. 

Арт инсталацията е разположена в специално създаден кът, изграден изцяло от естествена растителност. В деня на откриването на скулпторите посетителите на Сердика Център имаха възможност да видят нови и нестандартни приложения на бутилките в своето ежедневие. Съвместно с ЕКОПАК бяха организирани творчески работилници за направата на ефектни аксесоари и саксии от пластмасата на употребявани бутилки.

Източник: obekti.bg

Сподели в:

Как трябва да се храни кучето?

Как да предпазим кучето от топлинен удар?

Как да обучаваме папагала?

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...