473

2

Служители на ЧЕЗ помогнаха на безпомощен щъркел да открие гнездото си в ботевградското село Трудовец

Раздел: Птици

Категория: Новини

   

София. Служители на ЧЕЗ забелязаха безпомощен щъркел, който търси своето гнездо в село Трудовец, община Ботевград. Вятър и силен снеговалеж са съборили гнездото от електрическия стълб тази зима. Само за ден служителите са организирали монтирането на платформа за птици върху стълба, която е добра основа за бързото и лесно изграждане на ново гнездо. Минути след монтирането щъркелът е започнал да възстановява загубения си дом. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

Удовлетворени сме когато можем да помогнем на живо същество. ЧЕЗ Разпределение България не е спирала да работи за обезопасяването на опасни за птиците стълбове и проводници и да монтира подобни платформи. Но в този случай беше необходима бърза реакция и благодаря на колегите, които забелязаха случващото се и създадоха необходимата организация, за да помогнем на щъркела“, каза Величко Атанасов, заместник-ръководител направление „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

През 2014 г. елетроразпределителното дружество е монтирало 81 нови метални платформи за обезопасяване на щъркелови гнезда върху електрически стълбове в Западна България и изолира 47 стълба. Мерките са част от политиката на компанията за отговорно отношение към опазването на биологичното разнообразие, избягване на евентуални пожари по електроразпределителната мрежа вследствие на запалвания на щъркелови гнезда, както и за опазване на биологичното разнообразие и живота на белия щъркел и белоглавия лешояд.

Източник: Агенция Фокус

Сподели в:

Британци откриха хотел за кучета и котки в ямболско село

В китайско село змиите са повече от хората

Долетя първият щъркел за тази година

Добави коментар

Коментар 2 от Мима Василева

21:30ч
23.04.2015г.


Коментар 1 от BigBadWolf♥

20:31ч
23.04.2015г.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 1551

  Гласове: 113

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 4

  Лакомства: 55

  Гласове: 29

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...