2302

0

Как паяци ловят риба?

Раздел: Паякообразни

Категория: Любопитно

   

По време на лов паяците дълго седят в близост до водата (членестоногите се закрепват на  задните си крайници зад скала или растение, а с предните се готвят да уловят плячката), изчаквайки малките риби да излязат за да си хванат насекоми. В този момент паякът ухапва  жертвата, като и впръсква невротоксин в тялото.

Един от фотографите на дивата природа разказва, че повече от 300 часа се е опитвал да заснеме този процес в района на град Тампа, Флорида, но е успя в по-малко от десет случаи.
След секунди, минути или дори часове, когато рибата умира в агония, паякът влачи плячката на сухо място и и инжектира храносмилателен ензим. След като вътрешностите на рибата станат на каша, паякът изяжда всичко,  с изключение на костите.

Традиционно паякът се счита за месояден хищник, въпреки че биолозите знаят, че тези членестоноги ядат жаби, малки гризачи и птици. Но  зоолози от Швейцария и Австралия публикуваха ново проучване, което показва, че паяците по света също така се занимават и с риболов.Източник: 30dumi.eu

Ключови думи:

паяци, лов, риба

Сподели в:

Как трябва да се храни кучето?

Как да предпазим кучето от топлинен удар?

Паяци за начинаещи

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...