1558

0

40 катерички работят за Джони Деп

Раздел: Гризачи

Категория: Любопитно

   


Вместо да се опита да вкара компютърно генерирани 

изображения, режисьорът на 'Чарли и шоколадовата фабрика' 

предпочел да вземе и обучи истински животни.40 сиви катерици участват във филма на Тим Бъртън "Чарли и шоколадовата фабрика", екранизация по едноименната детска повест от Роалд Дал, издадена и у нас.

Вместо да се опита да вкара компютърно генерирани изображения, режисьорът предпочел да вземе и обучи истински животни, които се трудят на конвейера в шоколадовата фабрика, където работата им е да трошат и сортират лешници.

Скокливите бозайници от вида Sciurus carolinensis били събрани от различни места и дресирани в продължение на два месеца от Стив Ведмор, който се занимава с това от 30 години, разказва Би Би Си.

Той е убеден, че няма животно, което не може да се обучи, но установил, че не всички катерици са еднакви - някои били агресивни и дори хапели, заради което им предвидили по-второстепенни задачи, например тичане от точка А до точка Б.

Голямата бройка на "актьорите" е заради изискването на Американското общество за хуманно отношение, според което на всяко животно, ангажирано с роля, се полагат двама заместници, за да не се изтощи титулярът, обяснява Би Би Си.

След 10-месечната им работа по филма те били върнати на стопаните си или осиновени от британския клон на импресарската агенция за животни "Birds and Animals" до следващото им участие, защото според местното законодателство не се пускат на свобода в дивата природа, ако са прекарали известно време сред хората.

Филмът, който през последните седмици е сред отличниците в боксофис класациите, излиза и у нас в края на този месец, разпространяван от "Александра".

Звездата е Джони Деп, който изпълнява ролята на собственика на шоколадовата фабрика - ексцентричния Уили Уонка, сравняван по външност с попзвездата Майкъл Джаксън.

Сивите катерици са внесени във Великобритания от САЩ. Дължината им варира между 23 и 30 см плюс 19-25 см опашка. Възрастният екземпляр тежи 400-600 г - средно два пъти повече в сравнение със срещания у нас вид Sciurus vulgaris (обикновена катерица).

Източник: vesti.bg

Сподели в:

Сладки снимки отблизо на катерички, лисици, птици и други животни

Джони-бездомното кучето

Котка осинови малки катерички

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...