6649

5

Играчки за морското свинче

Раздел: Гризачи

Категория: Полезно

   

След закупуването на морско свинче и общуването с това мило животно, вие ще разберете, че сте забравили да купите нещо- а именно играчки за морското свинче. 
След суматохата през първите дни и привикването на свинчето към новия му дом, то се успокоява и започва да скучае без внимание. Опитайте да купите малко играчки за разнообразяване на неговия живот. За да забавлявате свинчето, трябва да знаете как да играете с него.

И помнете, безопасността е на първо място.
Много играчки могат да се развалят, да остават малки парчета в клетката, които могат да нанесат сериозни повреди на животното. Бъдете изобретателни, но не забравяйте, че безопасността трябва да бъде на първо място. Някои морски свинчета обичат един вид играчки, а други ще ги игнорират, бързо ще им омръзнат и свинчето ще започне да скучае. За това опитайте да експериментирате и да давате разнообразни играчки. Въпреки, че свинчето ще игнорира някои играчки, се постарайте по-често да ги сменяте, също така свинчето трябва да има на разположение и къщички. Дръжте играчките, особено къщичките и хранилката, по възможност по-далече от стените и ъглите на клетката. Параметъра в клетката трябва да бъде свободен. Това ще позволи да осгурите повече пространство.

Не са необходими никакви особени играчки или скъпи аксесоари, за доставите положителни емоции на животното. Трябва само малко време, за да намерите необходимите вещи, и с помощта на творческия си потенциал да получите идеални играчки за вашето свинче.

Как да играете със свинчето, ако то се е уморило от своите играчки?
Предлагаме ви евтини, забавни и прости играчки, които ще развлекат вашето свинче. 

Топчета за пинг-понг

Изображение

Тази играчка е евтина, но бързо омръзва на свинчето.
Топчетата от пинг-понг са отлична алтернатива на скъпите играчки, които се продават в зоомагазините. Те могат да се закупят във всеки магазин за спортни стоки. Имат различни цветове, лесно се мият и са дълготрайни.

Ако вашето морско свинче обича да дъвче, бъдете внимателни, за да не допуснете прекалено износване на топчето. Ако забележите, че пластмасовото топче започва да се разпада на малки парчета- веднага го премахнете.

Огледала

Изображение

Морските свинчета, както и хората обичат да виждат отражението си. Свинчетата се любуват на себе си, разхождат се или просто седят пред огледалото. Вземете малко огледало и го закрепете от външната страна на клетката. Ако сте поставили огледалото вътре в клетката, уверете се че то е безопасно за свинчето. 

Детски дървени кубчета

Изображение

Ако вашето свинче обича да дъвче или гризе нещо, тази играчка ще бъде отличен избор. Детските кубчета са идеални безопасни играчки за морското свинче, защото са направени от нетоксични материали, те са ярки и цветни, и могат да се използват и като украса в клетката. Освен това, естественият груб материал, от който са направени кубчетата, помага за изтриване на зъбите.

Ако вашето свинче започне да гризе кубчетата, задължително ги махнете от клетката. Иначе могат да възникнат проблеми с храносмилането.

Смачкан вестник

Изображение

Смачкайте няколко листа вестник и ги поставете в клетката. Само трябва да сте сигурни, че вестника не съдържа вредни вещества като олово, и е произведен с помощта на соеви мастила или други естествени съставки, които са безопасни за свинчето.

Картонени кутии

Изображение

В природата свинчетата живеят в дупки, за това няма да изпуснат шанса да се скрият в кутията. Можете да използвате кутия от обувки, дрехи или продукти. Изрежете няколко отвора за вход/изход и ще получите безплатно укритие. Ако в клетката живеят две и повече животни, отворите в кутията трябва да бъдат поне два. Поставете в кутията постелка или сено. 

Малки меки играчки

Изображение

Най-главното разнообразие на меките играчки е тяхното разнообразие. В продажба има много видове меки играчки за всеки вкус. Много морски свинчета обичат да прегръщат и миришат играчката, да играят с нея, а други не проявяват никакъв интерес към нея. Но дори ако вашето свинче не харесва новата мека играчка, винаги можете да я запазите, за да я дадете по-късно.

Ако вашето свинче обича да дъвче, не забравяйте да проследите как играе с меката играчка. Ако забележите признаци на прекалено дъвчене или разкъсване, веднага махнете играчката от клетката. Ако вашето свинче харесва меката играчка, но обича да я дъвче, можете да извадите пълнежа и да го замените със сено.

Клонки от плодни дървета

Изображение

Клоните помагат за изтриване на зъбите, но някои свинчета могат и да не ги харесат. Избягвайте приложението на клони от череша, праскова, кайсия и слива, които са отровни за морските свинчета. Ако няма плодни дъвета, можете да купите в зоомагазина пръчки за дъвчене за гризачи.

Удобни меки маншети и тунели

Изображение

Вълнените тъкани, от които са направени маншетите не са опасни за свинчето. Те са удобни за игра. В зоомагазините се продават много видове и избора е голям. Същото се отнася и за тунелите, но те са направени предимно от пластмаса в различни цветове. Свинчетата обичат да лазят и да се крият в дупки, за това тези играчки ще им харесат.

Чисти чорапи, напълнени със сено

Можете да направите играчка от стар чорап. А свинчетата обичат сеното. Опитайте да напълните чорапа със сено и го оставете в клетката. Свинчето първоначално ще се приближава внимателно, любопитно ще го мирише, а след това ще започне да си играе с него.

Кутии от яйца, напълнени със сено

Изображение

Можете да отрежете половината опаковка за яйца или ако имате повече животни да оставите цялата кутия. Напълнете кутията със сено, затворете я добре и гледайте. Свинчето ще бъде много доволно.

Роло от тоалетна хартия и книжни салфетки

Изображение

Вместо да изхвърляте празните рола от тоалетна хартия, дайте ги на свинчето. Както и дървените кубчета, тези рола ще послужат за дъвкателна играчка, която ще помогне на свинчето да запази зъбите си в добро състояние и ще бъде добър метод за опазване на другите предмети в клетката. 

За да предизвикате по-голям интерес в свинчето, поставете сено в някои празни рола.

Стари кърпи или одеяла, шалове

Изображение

Вземете стари кърпи, одеяла и добре ги изперете. Големите кърпи и одеяла нарежете ба парчета с необходимия размер. След това ги поставете в клетката на различни места. Можете да направите палатка, закрепете краищата на кърпата от едната страна на решетката в ъгъла на клетката. Свинчетата обичат да се устройват уютно, което прави старите кърпи прекрасен предмет за играчка.

Източник: forum.zoomania.org

Ключови думи:

марско свинче, играчки

Сподели в:

Звуците на морското свинче

Езикът на тялото на морското свинче

Морското конче

Добави коментар

Коментар 5 от Holmes

12:16ч
13.10.2014г.

Повечето неща съм ги давала на Уолфи, много се забавлява.Стават и за други гризачи .


Коментар 4 от Irene

12:11ч
13.10.2014г.

Полезна статия Аз нямам свинче, но мрънкам на мама за едно Стискайте ми палци да позволи


Коментар 3 от BigBadWolf♥

22:06ч
30.09.2014г.


Коментар 2 от ?

22:00ч
30.09.2014г.

И аз ще пробвам повечето, да не кажа и всички. Свиньо особено ще се зарадва на всичко, което включва плюскане на корем Монти ще се зарадва на нещо, където може да се скрие.


Коментар 1 от Лидия

17:36ч
30.09.2014г.

Мерси за информацията! Много е полезна тази статия И със сигурност ще пробвам някои от тях, а дори може и всичките


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...