2101

1

Трогателно приятелство между зайче и пиленца

Раздел: Гризачи

Категория: Любопитно

   © ThinkStock/Getty Images  

Трогателни кадри, запечатани от американка, показват как две пиленца се гушат взайкиня, мислейки я за своя майка, пише в. "Дейли експрес". Видеото и фотографиите са заснети от 30-годишната Линдзи Бонис, която ръководи малка ферма в района на Кларк Съмит, щата Пенсилвания.

Умилителните кадри показват как едно от пиленцата се сгушва в зайкинята на име Тюлип, докато второто успява да се покатери на гърба й. С поведението си двете птичи бебета събуждат майчиния инстинкт на зайката и тя ги приютява под пухкавото си тяло.

Линдзи Бонис споделя, че е искала да разбере как представители на два различни животински вида ще взаимодействат помежду си. По думите й резултат е бил удивителен.

"Чудех се как ще се държат пиленца и зайче, ако ги събера на едно място. Изобщо не очакват от тях да общуват по толкова сладък начин. Мислех, че просто ще се разбягат. Много скоро след като ги събрах, пиленцата започнаха да се гушат в Тюлип, явно смятайки я за своя майка. Всеки път, когато някое от тях се гушкаше в нея, зайката ги подушваше и ги приютяваше под пухкавото си тяло. Смятам, че тя просто беше любопитна, но изглежда с поведението си пиленцата успяха да събудят майчиния й инстинкт", разказва Линдзи Бонис, цитирана от БТА.Източник: dariknews.bg

Сподели в:

Защо моето зайче прави така? – езикът на тялото на зайчето

Какво е общото между ябълката и домашният любимец?

10 разлики между вълка и кучето

Добави коментар

Коментар 1 от wseobg

15:26ч
20.11.2021г.

Зайчетатат са топ сладурковци

https://gladni.com - кулинарни рецепти - посетете този сайт


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...