696

0

Използване на клетка за кучета

Раздел: Кучета

Категория: Полезно

   

Поставянето на кучето в клетка не означава, че го бутате в затвор и не е проява на жестокост, ако следвате посочените съвети. Кучетата се чувстват спокойни в малки затворени пространства, сякаш са в бърлога. Кучешките клетки са отлични за тази цел. Клетката предоставя на кучето ви сигурност, бърлога с покрив и място, което е само негово и където може да избяга от всичко останало. Клетката е и безопасно място, където то стои, когато ви няма или не може да го наглеждате. 

 Основни стъпки в обучението:

 

1.Изберете клетка с размерите на кучето/ кутрето. То трябва да има точно толкова място, колкото да стои, да се обръща и да ляга. Клетката служи за спане или функционира като безопасно място, когато ви няма. Ако имате кутре от едра порода, е добре да купите две клетки с различен размер или клетка с преграда, която да местите с растежа му.

 

2.Използвайте една-единствена дума, за да накарате кучето да влиза в клетката, и хвърлете вътре лакомство, за да го примамите вътре. Когато влезе, го похвалете и затворете вратата. Постепенно увеличавайте времето, което прекарва в клетката, преди да го пуснете навън. Помнете, че кучето ви все още се нуждае от време за игра и изхождане. Поддържайте редовен график за разходки навън, за да не го ограничавате прекалено много.

 

3.Има едно основно правило, според което кутрето ви може да престои в клетката спокойно няколко часа, и то се определя от възрастта. Вземете възрастта му в месеци, прибавете 1 и ще получите времето, през което би трябвало да престоява в клетката (до около 8 часа). Например двумесечно кутре принципно следва да издържи кротко 3 часа в клетката.

 

4.Осигурявайки на кучето клетка, която е твърде голяма за него, на практика му позволявате да се изхожда в единия край и да спи в другия. Поставянето на храна и вода в клетката не му дава друг избор, освен да се облекчава в нея. Правете всичко възможно кучето/ кутрето да се разхожда навън редовно. Винаги го извеждайте на каишка в една и съща зона на двора, за да може да го похвалите, когато си свърши работата. Така то ще свикне с определеното място и няма всеки път объркано да търси подходящо място.

 

Не забравяйте да играете с кучето си и да го обучавате. Тази стимулация е необходима за доброто му умствено и физическо здраве.http://www.hunterbg.com


Сподели в:

Кучета, подходящи за хора с алергии

Подходящи породи кучета за деца

Вътрешни паразити и обезпаразитяване на кучета

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 1597

  Гласове: 114

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 4

  Лакомства: 57

  Гласове: 29

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...