2613

3

Историята на кучето Сара, която разплака цяла България

Раздел: Кучета

Категория: Любопитно

   В киното има вече заснети филми с подобен сценарий - руският "Белият Бим - черното ухо" и американската версия за кучето Хачико.


photo of Българският

Историята на кучето, което чака вече трета година да се появи стопанката му, починала от инфаркт, разплака трогна цяла България. Сара, както първоначално става популярна във Фейсбук, загубва жената, която се грижи за нея, докато той я разхожда в "Западен парк" в София.

Жената получава инфаркт и я отвежда линейка, а Сара остава сама в парка. Всеки ден кучето идва на мястото, откъдето линейка е отнесла тялото на стопанката с надеждата, че тя ще се върне.

Сара става популярна, след като жена на име Румяна я забелязва да чака на пейка в парка и описва историята й във Фейсбук:

"Историята на Сара е като от филм... От няколко месеца тя живее на входа на Западен парк, имала е стопанин на който по време на разходката в парка му става лошо, идва линейка и го откарва, а Сара остава да го чака там. За съжаление той не се връща (може и да е починал, никой не знае) и тя е там от месеци. Охраната на парка се грижи за нея и казват, че няколко пъти един човек я прибира да я гледа, но тя бяга и се връща отново на входа на парка където е била последната и среща със своя човек. Когато мине линейка със пуснати сирени, Сара бяга към нея и започва да вие. Аз съм разтърсена от нейната преданост и обич и ми се иска много хора да се поучат от тази чиста любов. Надявам се, че стопанина и е имал роднини които ще могат да я приберат и да се погрижат за това изключително предано създание."

Историята на кучето Сара, която разплака цяла България

Истината се оказва много по-трагична. Оказва се, че собственичката на кучето действително е починала, но не преди месеци, а преди цели четири години. И през цялото това време вярното животно отива всеки ден неизменно на едно и също място:

"Историята на Сара има неочакван обрат! С мен се свърза момче, което потвърди нейната съдба, но с поправка, че е от 4 години (а не месеци). Шура (истинското име на кучето) си има попечители от 4 години, всяка вечер си спинка при тях, а през деня е в "Западен парк"! По стечение на обстоятелствата са били разделени един месец, но от тази вечер тя отново си е при тях! Благодаря на всички които споделиха и не останаха безучастни към нейната съдба!" – разказва Румяна.Резултат с изображение за Историята на кучето Сара, която разплака цяла България

Оказва се, че за Сара се грижат и други добри хора. Един от тях е възрастен пазач, който също се е опитал да „осинови” животното, но без успех. Сара държи на свободата си, три пъти късаше каишката и бягаше. Намирах я всеки път на пейката, разказва човекът пред Нова телевизия.

В киното има вече заснети филми с подобен сценарий. По-старата версия е руският "Белият Бим - черното ухо" - историята на едно куче, което по същия начин губи стопанина си, след като го отвежда линейка.  По-съвременната версия е друга история по действителен случай - тази на кучето Хачико, което всеки ден чака стопанина си, изигран от Ричард Гиър, на гарата, без да знае, че той е починал.


Източник :desant.net; actualno.com; nova.bg; 

Ключови думи:

Сара, куче, историята на Сара, Хачико

Сподели в:

Как трябва да се храни кучето?

Как да предпазим кучето от топлинен удар?

Грижи за очите и ушите на кучето

Добави коментар

Коментар 3 от Dimo

06:28ч
07.08.2018г.


Коментар 2 от Katrin

21:54ч
29.07.2018г.


Коментар 1 от Simona

18:03ч
17.02.2018г.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...