1752

1

Да предпазим кучето от бълхи, кърлежи и други вредители

Раздел: Кучета

Категория: Здраве

   

Бълхи

Колкото и да е приятен летният сезон, за вашия четириног любимец той може да се окаже истинско предизвикателство заради бълхите и кърлежите, които се срещат из тревните площи.

За да не внесете в дома си тези насекоми чрез кучето, да застрашите и децата, и себе си, трябва да вземете бързи действия срещу опасните кръвосмучещи и болестите, пренасяни от тях.

Ветеринарната медицина днес предлага богато изобилие от защитни препарати под формата на „спот-он“ пипети и хапчета, вече и противопаразитна таблетка срещу всички видове локални и тропически паразити.

Важно е навреме да започнем да третираме домашните любимци със защитните препарати, така че козината им да отблъсква ектопаразитите във всички техни форми – ларви, яйцаи т.н.

Широкоизползваните дълги години каишки, пудри и други продукти са краткосрочно и етапно решение. Днес те са изместени от актуални препарати за нанасяне с пипета върхукожата, която ги абсорбира и гарантира дълъг депо ефект най-малко за месец.

Куче

Имайте предвид, че колкото по-често се мокри и къпе вашето куче – толкова по-кратък живот ще има външното му обезпаразитяващо средство.

Разбира се, освен скъпите препарати, има и друг начин да предпазите своя приятел, а и себе си, от нашествието на бълхи и кърлежи. Смята се, че витамин В1, добавен в някое от храненията на вашето куче, може да помогне значително в борбата с тези вредители.

Това се дължи на факта, че този витамин действа имуностимулиращо, което води и до отблъскването на досадните бълхи. Резултатите са забележи само седмица след започване на употребата.

Макар да звучи изненадващо, със сходно действие върху кучешкия организъм, се отличава и ябълковият оцет. Той може да бъде даван ежедневно на вашия пухкав приятел, но в разумни граници – не повече от 1 с.л.

Важно е да планирате обезпаразитяването на кучето си предварително, както и да отбелязвате датите за това в календара.

В периода април-октомври най-добрият вариант е да се доверите на пипета за външни паразити, тъй като е с по-силно действие. През зимните месеци нашийникът също ще ви помогне в борбата с вредителите.


източник:

Сподели в:

Как трябва да се храни кучето?

Как да предпазим кучето от топлинен удар?

Грижи за очите и ушите на кучето

Добави коментар

Коментар 1 от Юри А.

22:00ч
17.08.2015г.

полезно


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...