505

4

Зооинспекторите в Бургас правят масирани проверки за кучета без повод

Раздел: Кучета

Категория: Новини

   

Бургас. Зооинспекторите в Бургас правят масирани проверки за кучета без повод, съобщават от общинския пресцентър. Общинските инспектори извършиха серия от проверки по сигнали на граждани, че в Борисовата градина се разхождат свободно кучета без повод и замърсяват околната среда. Кварталният парк е едно от най-проверяваните места, тъй много от собствениците на домашни любимци го предпочитат за разходка. Тази седмица там са съставени 8 протокола с предписания заради нарушение на Закона за ветеринарномедицинската дейност и Закона за закрила на животните. От януари досега зооинспекторите са съставили общо 49 констативни протокола за нарушения и 10 акта.

В Борисовата градина има оградена специална площадка, в която кучетата може да бъдат пускани свободно. Това до голяма степен намали случаите на нарушения, но въпреки това има граждани, които не спазват правилата, казват инспекторите. Те проверяват още дали кучето има поставен чип. Манипулацията на домашното животно се извършва, когато навърши 4 месеца.

Бургас е първият град в България, който въведе зоополиция. Тя контролира предимно собствениците на животни за изпълнението на задълженията им, които се отнасят за отглеждането, разхождането и стопанисването на домашните любимци.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на телефон 056/ 84 38 91 и 056/ 84 15 60.

Източник: focus-radio.net

Сподели в:

Кученца и котенца без майки

Боа роди без полов контакт

Кучета, подходящи за хора с алергии

Добави коментар

Коментар 4 от Patrisiya Aleksieva

11:04ч
19.05.2015г.

И във Враца трябва, но не съм съгласна за всички кучета да се разхождат изцяло на повод. Аз като имам апартамент, имам и куче което не трябва да стои само на повод! Сузана е кротка, пък и когато влезе в някое така наречено "защитено място" само като я извикам и тя идва. Има толкова кротки кучета, поне за тях да има свобода. Тук във Враца още повече да направят и паркове за кучета...


Коментар 3 от Holmes

07:53ч
19.05.2015г.

И в София да направят...


Коментар 2 от Equestrian365

07:16ч
19.05.2015г.

Те да ходят да спасяват тормозените животни, не да се занимават с простотии! И аз искам да сложат децата на каишки ама никой не го интересува!


Коментар 1 от Anna N.

11:46ч
16.05.2015г.

Еее....там има Зооинспектори...Тук не!


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 1770

  Гласове: 119

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 66

  Гласове: 34

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...