1415

1

Кучета диагностицират рак с 90% точност

Раздел: Кучета

Категория: Здраве

   


photo of Кучета диагностицират рак с 90% точност

Ново изследване показва, че обучени германски овчарки са в състояние със забележителна точност да различат миризмата на химическите вещества в урината, които са индикатор за рак на простатата, пише The Guardian. Според проучване на базиран в Италия екип, публикувано в Journal of Urology, домашните любимци биха могли да помагат на лекарите при откриването на злокачествени и инфекциозни заболявания.

Две женски кучета са подушили проби от урина на 900 мъже, от които 360 с рак на простатата. И двете животни са идентифицирали заболяването в над 90 процента от случаите.

Авторите на проучването подчертават, че са необходими още изследвания, за да се установи как способностите на кучетата биха могли да се използват във всекидневната лекарска практика. 
Ракът на простатата е най-често срещаното злокачествено заболяване сред британските мъже, като всяка година се регистрират 40000 нови случаи.

Все още не е ясно какво точно подушват кучетата - дали това е една миризма или съчетание от химически вещества. В момента ракът на простатата се засича чрез кръвен тест, физически преглед и биопсия. Кръвният тест не се прилага рутиннно, тъй като се смята, че резултатите му не са надеждни.

Източник: actualno.com

Сподели в:

Кучета, подходящи за хора с алергии

Подходящи породи кучета за деца

Вътрешни паразити и обезпаразитяване на кучета

Добави коментар

Коментар 1 от BigBadWolf♥

20:48ч
15.04.2015г.

ухааа


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...