3968

16

Хайки за избиване на кучета вилнеят във Фейсбук

Раздел: Кучета

Категория: Новини

   

Страници и групи за мъчително изтребване на уличните кучета из страната се развиват необезпокоявано във Фейсбук.

Предупреждаваме Ви, че следващите скрийншотове на снимки и коментари от въпросните страници съдържат образите на мъртви животни и неприятни изказвания. Някои имена са премахнати от картинките с цел сигурност.

В социалната мрежа Фейсбук от дълго време съществуват групи и страници, в които се разпространяват снимки на убити по жесток начин бездомни кучета в цяла България.

Обесени, пребити, заклани, отровени или застреляни, смъртта на бездомните твари е причинена несъмнено нечовешки.

Въпреки че някои хора стоят зад кървавите снимки със собствените си ФБ профили (други предвидливо не са сложили почти никаква лична информация), не може да бъде доказано дали те наистина са убийците на кучетата, или не. А и честно казано държавата не обръща особено внимание на проблема.

„Срещу тези Фейсбук групи има подадени жалби и сигнали в прокуратурата. Но те продължават да си съществуват, продължават да сеят омраза, да учат хората как се подават фалшиви сигнали срещу кучета, да разменят рецепти как се тровят животните. И аз нямам впечатление някой да е направил нещо, за да спре това. Дори до омбудсмана има такова писмо“, коментира пред OFFNews председателката на природозащитното сдружение „На Ти с Природата“.

Освен това групите организират хайки за отравяне и ликвидиране по друг начин на бездомни и домашни кучета по дворовете на много столични квартали. В седмиците преди Коледа, а и след това, в кварталите Павлово, Овча купел и Княжево имаше редица случаи на отровени любимци – повечето от които починаха - с храна, напоена с антифриз, която е хвърлена в двора на някоя къща с куче/та или на улицата. Смъртта на животното е агонизираща и бавна.

Рецепта за отравяне и що е то "кучераст" според членовете на зверските страници и групи. 

В повечето случаи групите са отворени и всеки, без дори да е част от тях, може да види повечето неща, които се пишат и публикуват там. Описанието на една от най-активните такива гласи, че членовете й обичат животните, но смятат, че „глутниците безстопанствени кучета нямат място по улиците на българските населени места и че можем (в пълно съответствие със закона и добрите нрави) да ликвидираме тази напаст по единствения доказал се способ - тяхното избиване (съпроводено с адекватни мерки по контрол на собствениците на кучета).“

В нея най-честата обида за хората, които имат домашни любимци кучета, е кучерасти. Въпреки че твърдят, че те самите обичат животните, извергите не се свенят да проповядват омраза и жестокост не само към бездомните, а и явно домашни същества, но и към природозащитниците.

Много от дейните участници във въпросните страници са едни и същи. Като най-активен сред тях и смятан за главен организатор на множество зверства е Андрей Куртенков. Председателката на „На Ти с Природата“ назова неговото име, като обясни, че ситуацията е още по-страшна, защото Куртенков освен всичко е ветеринар и преподавател в Лесотехническия университет.

Той е един от администраторите на най-активната група във Фейсбук, както може да се види на заглавната снимка.

В интернет е пълно с информация относно неговата съмнителна дейност и изказванията му против бездомните животни, които граничат с бруталното.

В страниците и по личните профили на участниците има още много зверски снимки до трупове на животни, включително на изкормени, както и на обучени домашни кучета, които разкъсват завързани бездомни песове.

Напоследък в България все повече започват да излизат наяве злодеяния срещу животните, които обаче в повечето случаи не водят до почти никаква реакция от страна на държавата.

През последната година и половина в медиите гръмнаха скандалите за влаченото с кола от стопанина си куче в Тополово, в Ресен, тричането, запаленото куче в Бургас, масовото отравяне на домашни и бездомни животни около празниците, захвърлените в пещера в Карлуково псета, страшната история около отвлечения Доро и много, много други примери.

Междувременно случаите на разкъсани от агресивни кучета хора също се увеличават. Бездействието на институциите и по двата проблема обаче води до порочен затворен кръг от брутално насилие, в който всяка една от страните се оправдава с действията на другата.

Много други несравнимо по-брутални снимки не бяха включени в статията, но може да бъдат видени на този линк.


Изочник: http://offnews.bg/

Ключови думи:

кучета

Сподели в:

Кучета, подходящи за хора с алергии

Подходящи породи кучета за деца

Вътрешни паразити и обезпаразитяване на кучета

Добави коментар

Коментар 16 от Illusion

18:02ч
23.08.2014г.

И защо трябва да избиват уличните кучета
Защо вместо да купуват отрови не дарят тези пари за създаването на Приюти за кучета.
Пожелавам им това което правят да се случи и на тях.


Коментар 15 от Illusion

17:34ч
23.08.2014г.

абе тия хора са за разтрел


Коментар 14 от Hemmotron•♥•Cliffoconda

11:05ч
19.08.2014г.


Коментар 13 от Dog lover💞

15:53ч
12.05.2014г.

УЖАС


Коментар 12 от Цветелина

18:36ч
11.05.2014г.


Коментар 11 от ♥Eva♥

18:31ч
11.05.2014г.

Пожелавам съощто да стане и на тея хора бог да ги накаже как може бе!


Коментар 10 от Пешо

17:23ч
11.05.2014г.

Дайте да вземем мерки.
Нещо да подпишем.
Искане или нещо такова.
В Господари на ефира да се обадим!


Коментар 9 от Пешо

17:22ч
11.05.2014г.

Трябва да ги затвориме между четири стени тея и във всеки ъгъл по една картечница...
Ах как ще се усмихна тогава.


Коментар 8 от ?

09:46ч
10.05.2014г.

Останах без думи... Няма какво да кажа, то това не са хора, те са ИЗРОДИ! ДАНО И НА ТЯХ ИМ СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО, ДАНО!


Коментар 7 от Holmes

17:26ч
09.05.2014г.

Ах, тези изверги...Същите като тях убиха Бобито.Като не им харесват уличните кучета да вземат да направят нещо.Например да им намерят домове.Щом могат да изтезават по такъв зверски начин животните, каква е гаранцията, че един такъв изрод няма да измъчва и човек по такъв начин някога??!Гаранция-НЯМА!Тези хора са за психиатрична клиника!Да ми обяснят ЗАЩО?!Не съм сигурна, че могат!Защото са ненормални, но го правят напълно и абсолютно СЪЗНАТЕЛНО!И такива хора ги има по улиците, магазините, в болниците, въобще навсякъде...А нашите политици нищо не правят.Не прави нищо и закона...Няма затвор за такива ненормалници в днешно време....Но ако някой те ограби и ти го застреляш ти дават 10 години затвор...ако е циганин и повече.Нашата смотана държавица съвсееем западна.А уж сме европейска държава...


Коментар 6 от nan_nane

16:39ч
09.05.2014г.

https://www.facebook.com/groups/486578678130484/?fref=ts

Като видях това изпищях все едно са ми извадили сърцето!


Коментар 5 от kalismile

16:11ч
09.05.2014г.

Всеки,който напише"Андрей Куртеков" в гугъл,ще му стане ясно,ако до сега не му е било,че този човек нещо не е наред!От къде толкова омраза и злост?На всичкото от горе е преподавател в "лесотехническия" ???!!!Паолина е права ,че държавата не си върши работата,защото дори и да има закони,дали се спазват?!Санкциите прилагат ли се?Тези организации (които убиват животните)са напълно изродски!!Погледнете ги на снимките,даже се усмихват!А всички собственици на домашни животни,които най-безотговорно позволяват на животните си да имат поколение и после го изхвърлят на улицата....е няма как да се контролира популацията на бездомните животи....


Коментар 4 от Еви

13:50ч
09.05.2014г.

как могат да ги убиват


Коментар 3 от Паолина

13:34ч
09.05.2014г.

Винаги съм мразела не страната ни, а управниците! Страната, не е виновна! Това си е нашата майка БЪЛГАРИЯ! Но кой е командва? Ей онези пикльовци, които ако застанат лице в лице с едно от тези измъчени животни, освирепели от глад, ще си плюе на петите и ще бяга с все сила... а иначе като сме зад бюрото с крака поставени на нечии гръб, сме голямото ДОБРО УТРО! Колкото и да се борим ние (потребителите на този сайт), да се бунтуваме да не се избиват животните, никой не ще ни чуе! Решение - няма... ако на чело беше някой, който да разбира от работата си и да си я изпълнява като ЧОВЕК, нямаше да има такива УЖАСНИ неща плъзнали в нашата страна!!! Според мен никой нищо няма а направи и ей така ще се избият всички животни в скъпата ни БЪЛГАРИЯ! Е мотото на онези идиоти, за които споменах сигурно е - ЗА КАКВО НИ Е ПРИРОДА, КАТО СИ ИМАМЕ АПАРТАМЕНТИ ПЪЛНИ С ПАРИ??? НАС НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА ПРИРОДАТА, ТАКА ЧЕ ДАВАЙ! ТРЕПИ ВСЯКО ЖИВОТНО, БИЛО ТО ДОМАШНО, УЛИЧНО ИЛИ ПЪК СВОБОДНО ЖИВЕЕЩО В ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!Коментар 2 от Nidalee

13:21ч
09.05.2014г.

Голяма гордост с пушка и отрова , ама с голи
ръце да ги видим тези нечовеци!


страница от 2

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...