1807

7

Щастлива развръзка: Спасиха ретривъра Доро от кучешката кланица!

Раздел: Кучета

Категория: Новини

   

     Драмата с откраднатото куче Доро приключи с щастлива развръзка. Полицаи от 6-то и 4-то РПУ са осигурили достъп до имота на бул. „Витоша“ в ж. к. „Иван Вазов“, където животното било отведено. Кучето бе откраднато от две жени, които видели, че стопанката му го оставя пред магазин „Била“ в столичния квартал „Хиподрума“, докато стопанката му пазарува. По-късно се оказа, че същите жени – вероятно майка и дъщеря, взимали животни и ги изкормвали, за да продават след това червата им за медицински нужди. Двете жени, които бяха засечени от камера за видеонаблюдение да крадат куче в столичния квартал „Хиподрума“, са взимали животни, за да ги изкормват. Това твърди собственичката на кучето.

Пред БЛИЦ Диди Цонева разказва, че с нея се свързали съседи на крадлите, които разпознали жените по снимката, публикувана в медиите и Фейсбук. Те й разказали, че от къщата им редовно се носела миризма на мърша.

       „Намерихме въпросните дами, които крадат системно кучета, сега сме дори при тях, на адреса. Има данни, че тези хора злоупотребяват с животни, ползват мазето като кланицата. Крадат кучетата, след това ги водят в къщата си, изкормват ги и ползват червата за хирургически конци, това е някакъв ад. Съседи на тези жени разказаха,че как влизат животни, мирише на мърша“, разказа Диди Иванова пред БЛИЦ.
От полицаите тя научила, че въпросните жени имали и имот извън София, в който също карали животни. 


Взехме го преди малко, оказа се, че наистина въпросните госпожи са го били откраднали. Нямаше как да влезнем и да разгледаме вътре, защото не ни допуснаха, там бяха само полицаите. Оттук нататък ще мислим варианти да видим какъв е случая. Кучето беше в такава еуфория като излезе, че не знаеше милото къде да тръгне. Ревахме, смяхме се“, разказа пред БЛИЦ щастливата му стопанка. 
Източник: blitz.bg
Ключови думи:

Доро, кучешка кланница

Сподели в:

Какво ѝ трябва на една котка, за да е щастлива?

Спасиха сърна със счупен крак в Рила

Пожарникари спасиха 17-годишна котка от горяща къща

Добави коментар

Коментар 7 от kalismile

22:48ч
16.04.2014г.

Крадлите на кучета били лекарки в кардио клиника
16.04.2014 in БГ Сеир

Съседи свидетелстват как изхвърляли с чували трупове на убитите животни
Двете жени, които вчера откраднаха голдън ретривъра Додо от столичния квартал „Хиподрума”, са лекарки – майка и дъщеря, разкри БЛИЦ. По-възрастната – Христина Дочева работела в кардиологична клиниката, а преди това била в моргата на друга столична болница. Мъжът й също бил лекар.Това не е първият случай, в който Христина Дочева посяга на животно. Във форумите за любители на кучета се споменават подобни истории, датиращи още от 2008 г. Тогава те дори опитват да разследват дейността на лекарката. Събират пари и наемат за 1000 лева частен детектив, който се внедрява във фермата на Христина в село Росоман.

Ето какво пише тогава той:
„От събраната от работещия по случая екип информация, се прави достоверният извод, че по-скоро става въпрос за финансово облагодетелсване чрез присвояване на част от парите получавани от г-жа Дочева от немски дарители.
Сумата получавана на месец за приютяването и грижите за животните е около 10 000 лв. На месец, според нашият източник. В действителност дневната разкладка за храна на животните е 0,80 ст. на бройка. На ден за тази цел се хранят с 7 кг. пилешки крака и 40 бракувани хляба / получавани от хлебарница в кв. Лозенец/.
В момента на разработката в обекта в село Росоман има към 90 животни от които 4 самоеда, 2 ротвайлера (които са собственност на т.нар. управител Павел), а останалата част са непородисти кучета. В 4 стайния си дом г-жа Дочева с мъжа си и дъщеря си – медици и двамата в т.нар. клиника на Чирков за гръдна хирургия, отглежда към момента 6 самоеда, 1 немска овчарка и около 40 котки. Имунизират се главно породистите животни,които се отглеждат с цел продажба. На персонала в обекта в село Росоман е забранено да допускат външни лица, както и да дават информация, поради редовните неприятности с защитни организации и лица дарители на животни и пари.”
Проверка на БЛИЦ установи, че Христина Дочева се представя за член на Световна организация WSPA. Твърди още, че членува в Национален Фонд за Защита на Животните. Самата Христина се хвалела, че има влиятелни познати и дори твърдяла, че в миналото била лична приятелка на покойния вече главен прокурор Иван Татарчев.
Ето какво разказват след разследването си от форума на dog.bg:
„Пускани са жалби до много места от жителите на селото. Хората там са на нокти и никой не знае какво точно се случва с тези животни. Тамошните предпологат ,че с тях се правят опити, а от червата на кучетата се правят конци, тъй като и Христина и мъжът и са лекарски лица може би правят конци от естествени тъкани, за да печелат от това. Мъжът на Христина, също лекар, има лаборатория. Труповете на кучетата се изхвърлят някъде, като преди това се омешват с естествена тор от кравите. Съседи на семейството в София свидетелстват как вътре всички ходят с бели престилки и ръкавици, изхвърлят чували буквално с трупове на животни. Правят хирургически конци от животински черва с нас се свързаха страшно много хора,от които двете жени са осиновили над 30 кучета и котки,без значение от възраст и порода.”
Случаят, за който разказват във форума за кучета, е още от 2008 г. Тогава на място дори идва проверка от полицаи и от РВМС. Влизат в апартамента на семейството, но не предприемат нищо. Така, въпреки усилията на защитниците на животни, майката и дъщерята продължават със зверствата спрямо кучетата.
Тази вечер в 21 часа пред дома на Христина Дочева в столичния квартал „Иван Вазов” се събират на протест защитници на животните, както и стопанката на кучето Доро, което лекарката открадна вчера. Животното бе спасено благодарение на хора, които разпознаха Христина по снимката, изнесена в медиите и съобщиха къде живее тя.


Коментар 6 от Димитър Савов

19:28ч
16.04.2014г.

Добре, че всичко е завършило добре.


Коментар 5 от Poli

17:47ч
16.04.2014г.

Не може да е истина това в мазето! Ужас!

горките животни


Коментар 4 от Cherry

16:29ч
16.04.2014г.

Четох обявата в продавалник и обикалях доста около квартала, понеже съм на 10 минути от онази Била. Никаква следа от него, но като видях че е намерен много се зарадвах! А за онези ниско образовани жени нямам мнение! Кучешка кланица??? Това е, като човешка кланица!!! Заслужават да стоят в затвора с години! Оставам без коментар!


Коментар 3 от Stanislava

15:11ч
16.04.2014г.

Ужасно е,не мога да се начудя какви са тези хора..те душа нямат ли...


Коментар 2 от Angel

15:09ч
16.04.2014г.

Направо не мога да повярвам какви хора има :х
Радва ме,че Доро е спасен и отново е при свите стопани ^-^


Коментар 1 от Миглена Савова

15:04ч
16.04.2014г.

Кучешка кланница... Това е ужасно!
Радвам се, че Доро е спасен!


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 1588

  Гласове: 114

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 4

  Лакомства: 57

  Гласове: 29

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...