4958

1

Любимото куче на английската кралица е заплашено от изчезване

Раздел: Кучета

Категория: Новини

   Любимата кучешка порода на кралица Елизабет II – уелско корги пембрук – е застрашена от изчезване, съобщи The Kennel Club, който е най-важната институция в областта на защитата на кучетата във Великобритания.

Тази порода кучета е любима на британската монархия от 30-те години на миналия век, а 87-годишната кралица е отглеждала десетки коргита. Тази година във Великобритания са регистрирани само 241 уелски коргита пембрук и породата е включена в списъка му със застрашени видове. През януари тя ще бъде класифицирана като "уязвима родна порода".

"Изглежда невероятно да достигнем 300-те регистрации, необходими за изваждане от уязвимите родни породи", съобщи организацията в комюнике. През 2007 г. лейбъристите въведоха закон, забраняващ практиката за отрязване на част от опашката на кучето, което накара много кучкари да се откажат от коргитата, тъй като това променяло вида им.

В момента кралицата притежава две коргита – Холи и Уилоу, както и две доргита – кръстоска между дакел и корги, на име Кенди и Вулкан, се казва в съобщение на официалния сайт на кралския дворец.

The Kennel Club съобщи, че намаляването на представителите на родните породи, като уелско корги пембрук, било съпътствано от "астрономическото" нарастване на малките чуждестранни породи, които могат да се поберат в дамска чанта.

Уелските коргита пембрук са селектирани около 10 век и са една от най-старите овчарски породи. Използвани са за направляването на овце, бикове, коне, крави и др. За това използва хапане на животните по сухожилията и сръчно избягване на ответния удар. Тази техника се използва и от уелското корги кардиган. По-късно те се оказват отлични компаньони и се справят добре в кучешки спортове като овчарско състезание. Източникbnt.bg, obekti.bg

Ключови думи:

английската кралица, Любимото куче, уелско корги пембрук

Сподели в:

Какво може да бъде токсично за Вашето куче?

Снежното куче

Как да обучим правилно нашето куче - изпитани съвети

Добави коментар

Коментар 1 от Dreamer

15:58ч
26.11.2013г.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...