4439

5

Легендата за ирландакия вълкодав

Раздел: Кучета

Категория: Други

   

Тази история прилича много на тази - lapichki.com/pets/statii_p.php

 

Ирландски вълкодав
 Веднъж на ирландския крал му подарили малко кученце. Кутрето, мило и верно, станало най-добър приятел на владетеля. Те често ходели на лов в гората.
  На краля му се родил син. Кучето се разбирало перфектно с детето и кралят бил много щастлив.
 Минали няколко месеца и царят отишъл на лов, но неговия другар не пожелал да дойде с него. След лова владетеля се прибрал и веднага отишъл да види сина си. За негова изненада креватчето било празно. Тогава дошло кучето, цялото изцапано с кръв.  Той си помислил, че любимецът му е убил неговото дете. Кралят бил потресен.  Как така най-добрият му другар е могъл да постъпи така? Заслепен от мъката си той взел един нож и пронизал клетото животно. То изскимтяло. Пронизителния писък събудил бебето в съседната стая. Краля отишъл там и какво да види-синът му, скрит под трона а до него лежи разкъсан  вълк. По-късно владетелят разбрал, че докато е бил на лов градът е бил нападнат от вълци. Той не можел да проумее. Неговият другарят е спасил синът му ,с риск за собствения си живот, а той го уби. Кралят се натъжил и в памет на своето верно куче той се заклел никога повече да не се усмихва, а породата от която било това храбро животно била кръстена "вълкодав".


Ключови думи:

легенда ирландски вълкодав,

Сподели в:

Легендата за кучето

Добави коментар

Коментар 5 от Кр. Жекова

09:08ч
27.01.2012г.

Можем да показваме обич към бездомните животинки така си създаваме добро настроение за целия ден. Защото кой друг ако не те, би ни се зарадвал наистина искренно на вниманието ,което показваме .
А защо не и да приютим някоя от тях.


Коментар 4 от Миглена Савова

08:56ч
27.01.2012г.

Така е! Животинките ни превъзхождат по добрина! Пред кварталния супер маркет има един кучо, който да кажем, че за много хора е по-скоро грозен и гледат да го избягват! Но е толкова добър и възпитан! Като го погалих, такава радост имаше в очите, стори ми се, че се насълзиха. На бившата ми работа, пък си гледахме с колежките един котарак - без око, без опашка, с оръфани уши!Толкова любов имаше в тази котка!Та, някой ако търси радост, любов и добър приятел, много добра идея е да си вземе животинка у дома!


Коментар 3 от kondor

23:46ч
26.01.2012г.

За кой ли път става ясно, че животинките са по добри от нас. Не съм видял нито едно животно идиот - хора идиоти, колкото искаш.
Днес в южние парк на тясна пъртина в снега се срещнах с 4 бездомника. Бях с велосипед на снега / обичам да карав в сняг / Трябваше да се разминем някяк си без да се настройваме един срещу друг. хората като виждаха 4 едри бездомни кучета просто се връщаха. Клекнах, разтворих ръце и ги повиках. Дойдоха, подушиха ме, едно от тях - явно по гальовно - се гушна до мен, погледнаме и ме побутна с лапа да го погаля. Е, галих го десетина минути и ми беше приятно. На него - също. Другите 3, учтиво ни наблюдаваха и чакаха приятелят им да тръгне с тях. Разделихме се - аз със насълзени очи / преди няма и месец си отиде домашното ни приятелче и сме още потресени от станалото / кучето със махане на опашката. Превъзхождаха ме по всички показатели но не показах, че съм заплаха за тях. Просто искаха внимание а не крясъци, писъци и замерване с разни предмети.


Коментар 2 от Кр. Жекова

13:03ч
23.01.2012г.

Да мн. тъжна история!


Коментар 1 от Миглена Савова

20:41ч
21.01.2012г.

Ирлански вълкодав = мил гигант! Трогателно! Никога не трябва да прибързваме с изводите!


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...