4458

3

Най-страховитите гигантски буби

Раздел: Други

Категория: Новини

   

   Имате ли страх от буболечки? По-специално бръмбарчета, паяци, оси и т.н.? Е, тези индивиди, които ще ви покажем, със сигурност няма да ви помогнат да преодолеете фобиите си, даже напротив. Но с едно можем да ви успокоим: нито едно от представените насекоми не се среща в нашата страна... с тези огромни размери. Ето за какво говорим:

   15. Гигантски бръмбар

 

  Това е най-големият в света, който е по-голям от някои малки представители на порода Чихуахуа. Най-големият регистриран бръмбaр от този вид достига дължина от 15,6 см.

 

Най-страховитите гигантски буби

  

   14. Голиат убиецът на птички

 

   Метафоричното название на този вид тарантула подсказва, че животното е достатъчно голямо, за да изяде цяла птица. Този гигантски паяк може да бъде открит (в случай, че много искате да го срещнете) в южните страни като Бразилия, Гвиана и Венецуела. За да се ориентирате за размери, ще кажем само, че разкрачът на "крачетата” на тази твар достига до 30 см.

 

Най-страховитите гигантски буби

 

   13. Гигантската водна буболечка

 

  Имате ли страх от вода? Ето ви още една причина: едно от най-големите насекоми в САЩ и Канада, което достига до 2,5 см дължина, а някои индивиди стигат и до 10см.

 

Най-страховитите гигантски буби

  

   12. Гигантска уета

 

  В света на необикновените животни, най-големите са обикновено и най-популярни. такъв е и случаят на гигантската уета - насекомо, което е станало символ на защитените видове в Нова Зеландия, поради рязкото намаляване на бройката и застрашаването на вида.

 

Най-страховитите гигантски буби

  

   11. Крилото на кралица Александра

 

   Този масивен пеперуден "звяр” е кръстен на кралица Александра, датската съпруга на английският крал Едуард VII. До ден днешен това е най-големият вид пеперуда. Размахът на крилата стигат до 30см.

 

Най-страховитите гигантски буби

  

   10. Китайска богомолка

 

   Може би заради поп културата, богомолките винаги са били изобразявани като сладки буболечки, но техният вид може да се промени доста с размерите им, особено ако те са гигантски. Китайската богомолка е доста по-големичка от обикновените си събратя и може да достигне дължина до 10,3 см.

 

Най-страховитите гигантски буби

   

   9. Гигантски исопод

 

   Това същество може да достигне размери до 40 см и размерите му са резултат от феномена морски гигантизъм. Това е тенденцията, че съществата, които живеят в дълбините на океана имат големи размери, за да понасят по-лесно голямото морско налягане.
Специално гигантския исопод можете да "откриете” в ресторантите в северен Тайван, където го предлагат сварен и сервиран като ястие.

 

Най-страховитите гигантски буби

  

   8. Тарантула ястреб

 

   О, да, това същество успява да пребори тарантула! Всъщност, насекомото е вид оса, позната като "тарантула ястреб”, живее в пустините в САЩ и макар да са запазена марка за Ню Мексико, вече са почти изчезнал вид.

 

Най-страховитите гигантски буби

  

   7. Гигантска пръчица

 

   Много хора са срещали онова насекомо, което прилича на пръчица и,  макар това животинче да  е безопасно, срещата с нея не е от най-приятните. Това е най-дългото насекомо на планетата, с уникално прикритие, което му позволява лесно да се крие от хищниците.

Има, обаче, едни представители на този вид, идващи от Югоизточна Азия. Най-големият представител е бил открит в екваториалните гори на Борнео и е бил с дължина от 50см. (каква пръчица, та това си е направо цял клон).

 

Най-страховитите гигантски буби

 

  6. Молец Атлас

 

  Нощните пеперуди имат лоша слава, предимно заради филмите на ужасите. Е, това не помага особено на най-големия представител на вида, известен на учените. Молецът Атлас е най-големият вид в света като се мери повърхността, която обхващат крилете му. Най-голямата измерена дължина а 28см.

 

Най-страховитите гигантски буби

  

   5. Японски гигантски стършел

 

   Това насекомо се среща в Токио, има размерите на палец, а размахът на крилата му е по-голям от този на колибри. Едно ужилване може да нанесе фатални последствия на възрастен човек, особено ако е алергичен.

Японският гигантски стършел е най-опасното насекомо в света, a жилото им достига размери от 2 до 10 см.

 

Най-страховитите гигантски буби

 

   4. Гигантски камилски паяк

 

  Някои индивиди от  вида на гигантския камилски паяк могат да станат наистина огромни - с дължина от 15,25 см. Размерите им обикновено са преувеличавани от стари легенди, които също твърдят, че животното е опасно за човека (не, не е). Легендите също преувеличават за скоростта на движение, което всъщност е 16км/ч.

 

Най-страховитите гигантски буби

  

   3. Гигантски дългокрак скакалец

 

   Те изглеждат като "огромни ходещи листа”, защото могат да пораснат до  12,7 см дължина и точно както при обикновените скакалци, антенките им могат да са по-дълги от собственото им тяло. Може и да изглеждат като създания, способни да отвлекат малко дете, но всъщност гигантския скакалец е доста дружелюбен (доколкото едно насекомо може да бъде дружелюбно).

 

Най-страховитите гигантски буби

  

   2. Слонски бръмбар

 

   Противно на схващанията, слонският бръмбар не може да повали цял слон. Макар да варират по размер между 5 и 11 см, тяхното меню включва предимно сока от специфични дървета и паднали узрели плодове като ананасите.

Най-страховитите гигантски буби

   

   1. Гигантска ровеща хлебарка

 

   В Австралия могат да се срещнат всякакви видове отровни змии и паяци (и не отровни акули), но знаехте ли, че територията е известна и с най-големите хлебарки в света? Да, в Ню Йорк има няколко, които могат да конкурират с размери, но гигантската ровеща хлебарка, известна още като насекомото носилка, може да тежи до 35 грама и да достига дължина до 8 см.

 

Най-страховитите гигантски буби

 

Източник: inews.bg

Ключови думи:

буби, гигантски, големи, страховити, най

Сподели в:

Най-рядката и най-скъпата порода котки

Кой е най-големият папагал в света?

10-те Най птици

Добави коментар

Коментар 3 от humming bird

14:48ч
27.06.2013г.

Стършелът и тарантулата ястреб никак не ми помагат с фобията. За пръчицата са прави-та това си е цял клон!!!


Коментар 2 от Кр. Жекова

14:35ч
27.06.2013г.

Страхотна статия! Бе цяло приключение да я прочета.


Коментар 1 от Миглена Савова

11:00ч
27.06.2013г.

Аааа огроомнии са!


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...