59264

59

10-те породи малки кучета, които обичат котки

Раздел: Кучета

Категория: Любопитно

   

  Птици и червеи!? Има комбинации от животни, които просто не могат да съществуват заедно. На кучетата им е вродено да преследват котки, но с правилна социализация те могат да се превърнат в приятели. Запознайте се с 10-те малки породи кучета, които могат да съжителстват успешно с котки:
 
  10. Померан


  Померанът е малко и очарователно куче, от семейството на шпицовете. Представители на породата са били любимци на Моцарт, Мария Антоанета и кралица Виктория. Те са интелигентни, смели, лоялни и любопитни кучета. Лесно се поддават на обучение и поради този факт са в нашата класацията. Макар и да не стане близък приятел с котката у дома, померанът може да бъде трениран да я уважава.
 

 
  9. Ши цу
 
  Как може една котка да не обикне ши цу?! Представителите на породата имат малки, компактни тела, покрити с дълга и гъста козина, а над носа им има кичур косми, който се захваща с фиба. Те са много весели и интелигентни кучета, които обичат компанията както на своите стопани, така и на други домашни любимци, включително и на котки.
 

 
  8. Чихуахуа
 
  Чихуахуа е голямо куче в малка опаковка! То е смело и мило и се привързва обикновено към един член от семейството. Най-добрият вариант, ако искате да отглеждате и коте заедно с чихуахуа, е да отраснат заедно. Желателно е да започнат да живеят заедно, когато нямат още годинка. Но дори и ако чухуахуато е по-възрастно, с подходящи тренировки и позитивно отношение, то ще се сприятели с котаната.
 

 
  7. Малтийска болонка

  Малтийската болонка е малко и сладко кученче, което има бяла или кремава, мека козина. Теглото ѝ е няма и 3 кг, но това не е единствената причина, поради която е включена е нашия списък. Представителите на породата са интелигентни, бързо се поддават на обучение, тъй като имат отлична памет и са много социални. Т. е. лесно могат да бъдат тренирани да съжителстват с котка.
 

 
  6. Кавалер кинг Чарлз шпаньол

  Родината на кавалер кинг Чарлз шпаньолът е Великобритания, където по време на управлението Чарлз II, става много популярна порода. Представителите на породата имат малки тела, покрити с мека, вълниста козина. Теглото им варира между 4 и 8 кг. Това е много мило, социално и търпеливо кученце, което го прави подходяща компания както за котки, така и за други домашни любимци.
 

 
  5. Бостън териер

  Бостън териерът или американският джентълмен, е една от най-популярните породи в САЩ. Той има малко тяло, с добре оформена мускулатура. Котките го приемат като тяхно приятелче. Причината е неговия благ характер. Представителите на породата се разбират добре с всички, поддават се лесно на обучение и лаят само когато усетят заплаха.
 

 
  4. Китайско голо качулато куче

  Височината на китайското качулато куче е около 30 см, а теглото му е едва 4 – 5 кг.  Съществуват два варианта на породата – неокосмен и окосмен. Това е малко и нежно куче, което любителите на котки ще обикнат заради неговата интелигентност и веселия нрав. Ако не се социализира правилно, може да стане плахо и срамежливо, което ще бъде плюс за котката у дома.
 

 
  3. Шетландската овчарка (Шелти)

  Родното място на шетландската овчарка е о-в Шетланд, част Шотландия. Изглеждащо като миниатюрен вариант на коли, шелти е интелигентно, социално, енергично и мило куче. Освен това е и много търпеливо и толерантно към други животни, като котки.
 

 
  2. Японски хин

  В превод от японски „хин“ означава котка. Името на породата се свързва с външния вид на представителите – много приличат на котки. Те са обявени за един от националните съкровища на страната на изгряващото слънце. Те са интелигентни, мили и приятелски настроени кучета, които се привързват много към своя стопанин. Разбират се добре както с малки, игриви котенца, така и с възрастни котки.
 

 
  1. Бишон фризе

  Историята на бишон фризе започва през Средновековието във Франция. В превод от френски името на породата означава „къдраво галено кученце“. Представителите на породата, освен със своя чар, пленяват и милия, приятелски настроен характер. Разбират се с всички отлично. Котките са много добра компания за тях – няма значение дали са отраснали заедно, те стават приятели и си обичат да играят заедно.
 

 
Източник: www.animalplanet.com

Ключови думи:

породи малки кучета, които обичат котки, померан, ши цу, чухуахуа, малтийска болонка, кавалер кинг чарлз шпаньол, бостън териер, китайско голо качулато куче, шетландска овчарка, японски хин, бишон фризе

Сподели в:

Най-рядката и най-скъпата порода котки

Кучета, подходящи за хора с алергии

Подходящи породи кучета за деца

Добави коментар

Коментар 59 от Anton

23:53ч
27.10.2016г.

http://dogsupplement.bg/kak-da-nauchim-kucheto-si-da-se-dviji-do-nas/

Можете да намерите интересни факти


Коментар 58 от Мимс

10:10ч
10.02.2015г.

За малтийска булонка съм сигурна , защото имахме и доста по-късно дойде едно коте , а кучето си играеше с него


Коментар 57 от Иси Р.

00:02ч
24.01.2015г.

много са сладки, моето куче иска да си играе с котки ,а е немски шпиц


Коментар 56 от заек

17:58ч
11.01.2015г.

Померан


Коментар 55 от Night_Owl

16:45ч
31.08.2014г.

Всички кучета харесват котки, ако от малки израснат с тях.


Коментар 54 от Night_Owl

16:45ч
31.08.2014г.

Всички кучета харесват котки, ако от малки израснат с тях.


Коментар 53 от Мима Василева

13:29ч
01.06.2014г.

Много полезна статия


Коментар 52 от Dog lover💞

20:27ч
21.05.2014г.

всяко куче е различно
не зависи от породата дали харесва котки


Коментар 51 от Nelly

18:50ч
10.03.2014г.

Само да кажа, че имам чихуахуа и той мрази котки.... Но статията е яка


Коментар 50 от Sissy

19:03ч
22.02.2014г.


Коментар 49 от M.S

10:08ч
15.02.2014г.


Коментар 48 от °•●♢Adriana(Adi)♢●•°

11:47ч
04.02.2014г.

и моето го има!


Коментар 47 от Hater

09:15ч
03.02.2014г.

Сладурковски


Коментар 46 от Наталия

09:13ч
03.02.2014г.

сладури


Коментар 45 от Polina⚜

16:41ч
31.01.2014г.

Сладки са си.


страница от 4

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...