8384

0

5-те подходящи породи кучета за работохолици

Раздел: Кучета

Категория: Полезно

   

  В последно време за все повече хора работният ден се става в безкраен, тъй като са се превърнали работохолици. Всички знаем, че отглеждането на куче изисква свободно време. Ако сте един от тях вече, но обичате кучетата и искате да си вземете четирикрак приятел у дома, вижте кои 5 породи не изискват продължителни разходки и поддръжката на външният им вид не отнема много време:
 
  5. Френски мастиф


  Искате голямо куче, което да е добър пазач и да не е хиперактивно, тъй като свободното Ви време е ограничено, в такъв случай френският мастиф е идеален избор за Вас. Единствено от начало ще имате малко повече работа, тъй като трябва да се социализира правилно, за да не стане агресивен. Той не обича дългите разходки и се чувства добре в апартамент, но трябва редовно да се разхожда, за да не затлъстее. Козината му изглежда добре без да се полагат специални грижи за нея.
 

 
  4. Ми ки

  Ми ки е малко и симпатично куче, с дълга козина, която се поддържа лесно. Достатъчно е веднъж седмично да се сресва. Представителите на породата са много тихи кучета – лаят само когато усетят заплаха. Това ги прави подходящи за отглеждане в апартамент. Освен това те имат много добро здравословно състояние и не се налага да отделяте често време за посещения при ветеринар.
 

 
  3. Дакел

  Със своите приятелски, овални очи и виснали уши, дакелът винаги ще Ви кара да се усмихнете, щом го видите. Той има характерно продълговато тяло с къси крайници. Тези характеристики на телосложението му в Средновековието са го правили отличен ловец на язовци. Днес представителите на породата са предпочитана компания в къщи, заради веселият си нрав. Те нямат нужда от дълги разходки, а козината им се поддържа лесно в добър вид.
 

 
  2. Френски булдог

  Френският булдог е чаровно и мило куче, което е приятна компания у дома, след дългия работен ден. Има малко и компактно тяло, с добре оформена мускулатура, малки очи и големи уши, приличащи на тези на прилепите.Той се поддава лесно на обучение, не изисква продължителни разходки и много упражнения, а поддръжката козината е елементарна.

 
 
 1. Бостън териер


  Бостън териерът е известен като американският джентълмен, поради благия си характер. Това е мило и социално куче, което се разбира отлично с всички членове на семейството. Можете да бъдете спокойни, когато не сте у дома, че няма да вдига врява и да безпокои съседите Ви, тъй като е много тих и лае само когато усети заплаха. Той не е много активен и грижите за добрият му външен вид не отнемат много време.
 


  Снимката към статията е на сладката Поли, която чака своите стопани на www.arsofia.com
 

Ключови думи:

породи кучета, заети хора, работохолици, кратки разходки, лесна поддръжка

Сподели в:

Подходящи влечуги за начинаещи тераристи

Кучета, подходящи за хора с алергии

Подходящи породи кучета за деца

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...