10505

6

3 съвета как да спрем истеричното котешко мяукане

Раздел: Котки

Категория: Полезно

   

 
 
  Някои породи котки като сиамската и абисинката са много разговорливи по природа. Но ако Вашата любимка не е представител на някоя от тези породи и сте сигурни, че не е болна, а обича да си говори, даже и истерично да мяука, вижте следните съвети, как да се справите със
ситуациятa:

а:
 
  1. Станете хладни, що
м котаната започне да силно да мяучи.
  Всички знаем, че котките са способни на всичко, за да получат желаното внимание или исканата храна. Щом Вашата любимка започне да използва гласа си, за да получи това, което иска, обърнете ѝ гръб или отидете в другата стая. По този начин, ще разбере скоро, че с нейното поведение е неприемливо.

  2. Хранете я с пълноценна храна и бъдете сигурни, че не е гладна.
  Едната от честите причини за истеричното мяучене е гладът! Уверете се, че купичката ѝ е пълна! Но внимавайте да не Ви манипулира, тъй като котките имат голям апетит, който може да им навреди. Той е причина за затлъстяването, а то от своя страна предизвиква много здравословни проблеми.

  3. Добрър вариант е да я кастрирате или стерилизирате.
  Обикновено котките достигат бързо полова зрялост – на около 6 месечна възраст. По време на разгонването женските започватда издават силни звуци, а мъжките се опитват по всякакъв начин да намерят женска – започват да бягат от вкъщи, често се стига до бой с други котараци и започват да маркират територията си със силна и неприятна миризма. Неинформирани стопани, за да избегнат това започват да дават хапчета на любимцитеси против разгонване, но това крие големи рискове за по-нататъшното здравословно състояние на котката. Хуманните варианти са стерлизация или кастрация. При стерлизацията яйцепроводите при женската и семепроводите при мъжкия се прекъсват оперативно, с което се предизвиква безплодие, но котката може да води сексуален живот, а при кастрацията се отстраняват оперативно тестисите при мъжкия, и яйчниците при женската. Доказано е и че кастрираните котки имат по-дълъг живот.
 
Източник: www.dogtime.com

Сподели в:

8 съвета за правилно хранене на котката

Как трябва да се храни кучето?

Как да предпазим кучето от топлинен удар?

Добави коментар

Коментар 6 от Сиса

16:37ч
22.11.2014г.

Да останем хладни към писата и да и даваме пълноценна храна са добри съвети,които ще видя как действат при Риса.А за кастрация или стерилизация аз съм против.Не искам да измъчвам животинката.


Коментар 5 от Neicho

11:19ч
14.05.2012г.

има и още няколко но мисля да си ги запазя за себе си


Коментар 4 от Neicho

11:14ч
14.05.2012г.

с твоето мяукане пак върши рота тя мяука аз почвам да мяукам и тя спира


Коментар 3 от Миглена Савова

21:43ч
15.06.2011г.

ето малко съвети как да предотвратите котешкото хапане http://lapichki.com/pets/statii_p.php?s_pg=0&s_search=&s_razsh=&st_id=238&page=statii.php&pet=default


Коментар 2 от Миглена Савова

22:43ч
01.06.2011г.

запазваш хладнокръвие!))))амииии... тук мисля, че става въпрос за котешката агресия. следващата седмица ще пиша имено за този проблем!


Коментар 1 от Кр. Жекова

21:23ч
01.06.2011г.

хладни да останем,ами ако скочи на главата ти и продължи да викa?


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...