4069

1

Най-полезните 10 неща, които можем да научим от кучетата

Раздел: Кучета

Категория: Полезно

   


Кучето е единственото същество на земята, което ви обича повече, отколкото обича себе си. Кучетата развиват доживотна връзка с хората, които се грижат за тях.

dog-1

Човек може да научи много от кучетата за това как да живее всеки ден с изключителен ентусиазъм и радост, за това как да сграбчва мига и да следва сърцето си въпреки всичко. Те ни учат на приятелство и безкористност и най-вече на непоклатима вярност. Желанието на кучетата да радват и готовността им да следват заповеди ги правят добри работни партньори, както и любвеобвилни спътници. По-долу са изброени 10-те най-важни неща, които човек би следвало да научи от кучетата, както и как да ги прилага на практика.

10. Радвайте се на малките неща

Кучетата живеят за мига и рядко гонят гарес. Те се радват на всяка разходка, дивят се на красотите на природата и играят с любимите ви хора. Вечната и безцелна заетост, както и постоянното седене пред компютъра или непрекъснатите разговори по мобилния не са забавни. Научете се да се смеете на малките неща и животът ще е много по-лесен. Започнете да прекарвате време със семейството и приятелите си. Наслаждавайте се на мълчанието когато сте с любимите си хора; не е необходимо да запълвате всеки миг тишина с думи или действия.

Отпуснете се! И се наслаждавайте на малките неща. Животът не е само работа, можете да вкарвате в него и удоволствие.

9. Излапвайте си всичко в чинията

Виждали ли сте как ядат кучетата? Ако сте гледали куче как яде, вероятно сте се възхищавали на това колко бързо поглъща храната. Може би дори се чудите защо, независимо колко гладно е кучето, то често изяжда всичко, което сложите в чинията му. То никога не хаби храна. Докато ние хората често прахосваме и хвърляме храна, оставяме я да се развали. Хвърлянето на храна означава не само загуба на важни за живота хранителни вещества, но и на ценни ресурси.

Научете от кучето си да си излъсквате чинията. Само внимавайте в определянето на правилните порции.

8. Ходете на разходка

Вашето куче трябва да е най-добрият ви партньор в упражненията за сърцето. Доказан факт е, че можете да подобрите здравето на сърцето си като ходите. Абсурдното е, че имаме да се грижим само за тялото си, за единственото ни средство да функционираме, и въпреки това сме твърде мързеливи да се грижим за себе си. Когато тялото е във форма, това води до по-добро здраве и самоувереност. Ходенето подсилва физическата дейност и подобрява здравето, а като се разхождате изучавате заобикалящата ви среда! Погледнете нагоре и се полюбувайте на небето и облаците. Потърсете красиви цветя. Отделете малко време да медитирате или да изучавате вътрешното си аз.

7. Подремвайте

Живеем на бързи обороти в общество, което не цени силата на презареждането на тялото.

Работата е много важна и продуктивна, но е необходимо да отделяте известно време всеки ден да се отърсвате от напрежението или ще изгаснете по-бързо от свещ, оставена без кислород.

Учете се от кучето си, то играе като за световно и след това подремва; това му помага да се подмладява. Когато не сме спали добре, това ни прави раздразнителни и разсеяни. Дрямката следобед може да ви ободри. Когато сте уморени, това може наистина да ви затрудни в правенето на здравословни избори. Следобедният сън може да ви помогне да се фокусирате и да взимате правилни решения. Подремването е особено важно за здравето на ума и тялото.

Когато ви се доспи, протегнете се и подремнете.

6. Казвайте каквото имате да казвате

Кучетата ви лаят ли? Защо го правят?

Може би за да ви предупредят за опасност или за неканен гост или за да ви кажат нещо.

И така постъпват добрите приятели, говорят открито. Пазете и предпазвайте хората, които обичате. Винаги слушайте инстинктите си и казвайте на хората как се чувствате и от какво имате нужда, защото в днешния свят може и да не получите нещо, от което се нуждаете, ако не го кажете, а ако го направите, какво пък, може и да го получите.

5. Не мислете прекалено

Кучетата замислят ли се преди да скочат в поредната локва? Май НЕ, те просто скачат в нея и се цапат до ушите!

Безгрижието е важно Не мислете прекалено. Ако искате да се забавлявате безгрижно, просто се включете в купона!

Антъни Хопкинс казва „Хората умират от прекалено много мислене. Те бавно се убиват като разсъждават за всичко. Прекомерното мислене е смъртоносен капан”.

Така че без да му мислите много-много, правете нещата, които обичате. Вместо да се двоумите и терзаете, забавлявайте се на грешките си и бъдете благодарни, че сте научили урок и че повече няма да оплесквате нещата.

Излизането от зоната на комфорта е мястото, където наистина се учим в живота.

4. Отърсвайте негативната енергия от себе си

Тъпотии се случват. На всеки. Дали сте попаднали във физическа или емоционална буря или в нещо, на което не се кефите, просто се отърсете и продължете напред. „Отърсването” от неприятна ситуация или усещане е единственият начин да задържите нещо или някого в живота си.

Подхождайте към всеки нов ден и към всяко ново преживяване с ентусиазъм (дори и към разходката). Не можете да промените миналото, така че е безсмислено да мислите за него, освен, за да сте сигурни, че няма да повтаряте минали грешки. Пригответе се да се изправяте пред предизвикателства. Приемете, че живеете в сегашния момент, носейки багаж от миналото. И след това се освободете от него.

Колкото по-скоро го направите, толкова по-бързо ще забравите.

dog-2

3. Проучвайте нещата, както кучетата ги изучават с душене

Дали става дума за нова бизнес сделка или за потенциална сродна душа, използвайте силата на проучването.

Първото нещо, което кучето прави когато се запознава с нови хора е да ги подуши, за да ги прецени. По същия начин и вие се уверявайте, че хората около вас благоприятстват начина на живот, който искате да водите или ще се намерите отново и отново въвличани в поведение,  което ви отдалечава от желанията ви. Бъдете твърди! Не позволявайте на никого да ви пречи да сте всичко онова, което можете да бъдете. Учете се от кучето си и не скачайте безразсъдно в каквито и да било ангажименти.

Ако интуицията ви показва, че нещата са наред, тогава може да опитате.

2. Давайте и приемайте обич. Не водете гарес.

Някога чувствали ли сте се невидими за половинката си, но не и за кученцето си? Със сигурност ви се е случвало много пъти. Учете се от малкото си кученце и поздравявайте прекрасната си половинка с голямо вълнение. Всеки иска да го посрещнат с прегръдка или целувка! Така половинката ви ще се почувства оценена и облекчена от стреса през деня. Позволете на любовта да присъства във всичко, което правите.

Правете комплименти на хората, които обичате. Никога не подценявайте силата на похвалите. Сещате ли се за изражението на кучето ви когато кажете „НЕ” на хвърлянето на топката със строг тон и невинния му поглед когато му се карате, че е обърнало кофата с боклука за енти път – те не са признак на вина. Те са просто откликът му на укорите ви. Няколко мига по-късно всичко е забравено. Ако сме откровени като кученце, можем да се отърсваме от негативните чувства и да продължаваме напред.

Сръдните носят само още нещастие на хората, които ги таят и пречат на добрите взаимоотношения. ВИЕ грешите през цялото време, тогава защо да нямате милост когато другите грешат? Да сте все ядосани е ужасно усещане, докато прошката носи освежаващо усещане за ума и заздравява връзката.

По този начин ние можем да се наслаждаваме на всеки нов миг, вместо да ближем стари рани.

dog-3

1. Развийте съчувствие към другите.

На кучетата не им пука дали сте либерал или консерватор, индус, християнин или атеист, все едно им е дали сте грозни или хубави. Кучето обича всички без значение от политическите им убеждения, религията или ужасния вкус за музиката. Без да знае каквото и да било за стопанина си, то го поздравява с радост и усмивка в мига, в който се прибере.

Кучетата не задават въпроси, не молят за приемане нито за любовта на хората. Много е лесно да съдим хората, примамливо е да говорим глупости за някого и също е много лесно да не ни пука за неприятностите на другите. Но е важно да сме съпричастни с другите и да се научим да приемаме хората такива каквито са. Безпрекословно.

Източник: zdravivsekiden.com

Ключови думи:

кучето ви води на разходка, кучето ви обича каквито сте, кучето пази сърцето ви

Сподели в:

Най-рядката и най-скъпата порода котки

Кой е най-големият папагал в света?

10-те Най птици

Добави коментар

Коментар 1 от wseobg

15:24ч
20.11.2021г.

Много интересна статия! БРаво!
https://w-seo.com/


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...