3029

1

Фотограф улавя невероятна история, когато лъвове се сблъскват с ранена лисица

Раздел: Други

Категория: Новини

   

През топъл априлски ден,  фотографът Греъм Дайър се разхожда из резервата Централен Калахари в Южна Африка.

Тогава , Греъм попада на нещо невероятно, събитие , което се случва веднъж-в живота. Резервът, който се намира в национален парк в пустинята Калахари в Ботсвана, е един от най големите резервати за диви животни в света. Когато една ранена  лисица е забелязана от лъвица, изглежда, че всичко е приключило за горката лисица. Но това, което се случва след това е абсолютно невероятно, както сами ще видите ...

1.В капан


Не е ясно как и кога безпомощната лисица е ранена, но тя не е била в състояние да се движи дори, когато гладната лъвицата се приближила към нея. Тогава, като че ли е играта свършва ...

2. Семейство


Други членове на лъвското семейство идват и проявяват силен интерес към лисицата, вероятно се чудят колко месо има тя по костите си ...

3. Любопитни лъвчета


Мама и татко били с трите си малки вълчета в местния водоизточник, когато се натъкват на лисицата. Естествено, най-малките са много любопитни  и се струпват около раненото животно, за да видят какво става.

4. Майчински инстинкт


Докато малките предполагат, че е време за вечеря, майката сяда покровителствено около ранената лисица. Изглежда, че  майчинския й инстинкт проговаря.

5. Заинтригувани


Ранената лисица има някаква болезнена контузия на гърба и пищи от болка, когато лъвовете наближават да подушат плячката си.

6. Време за сиеста


С настъпването на вечерта, семейството  лъвове и пострадалата лисица подремват заедно и никой не напада лисицата и дори не я заплашва.

7. Загуба на интерес


Мъжкарят решава, че не си струва да се навърта около лисицата повече и скоро губи интерес, оставяйки лисицата на майката и малките.

8.Типичен мъжкар


Мъжкият лъв се отдалечава за известно време, но изглежда заинтригуван  защо майката лъв все още защитава лисицата. Той отива да разследва допълнително.

9.Защитна мярка


Мъжкият лъв изревава леко на лисицата и когато го направи, майката замахва към него с лапата си, като че  го предупреждава от разстояние да не наранява новото малко лъвче.

10 . Мъмрене


Както можете да видите от снимката, мъжкият лъв получава сериозно мъмрене от лъвицата,  която яростно защитава лисицата.

11. Блаженството е нарушено


Само няколко минути по-късно и Дайър може да чуе звуците на гладно семейство лъвове да яде нещо. Те като че ли, се бият за храна в далечината и Дайър си помисля най-лошото.

12. Други лъвове


Когато Дайър се приближава, за да разследва, лисицата е все още е в безопасност и добре, а лъвовете  се присъединяват към друг прайд, които е донесъл  храна.

13. Пълно възстановяване


Невероятно, но лисицата изглежда се е възстановила забележително от раните си. Както Дайър пише в социалните медии, "Въпреки че на пръв поглед изглеждаше да има счупен гръбнак или таз, то в крайна сметка успя да се изправи несигурно на задните си крака. Така че може просто да е била зле натъртена.

14. Все още не е в безопасност


Въпреки че Дайър не успява да  улови това с камерата, след опита си с лъвовете, лисицата се „заговаря” с два на пръв поглед гладни чакала. Тя ги парира със своите борбени викове и избягва безопасно.

15. Все още жива


Според Дайър, лисицата е все още жива няколко дни по-късно и е била забелязана да се възстановява в тревна площ.

16. Невероятна история


Знаейки, че не може да запази невероятната история само за себе си, Дайър  споделя снимките и подробности от нея в Африка Джеографик. Разбира се, историята трогва сърцето на много хора от цял свят. ..

Ако и хората бяхме толкова лоялни, предани и честни колкото животните, светът щеше да е различен!

Источник:BeU.bg


Ключови думи:

лисица, ранена, лъвове,

Сподели в:

Eдна тъжна история

4 неща, които НЕ ТРЯБВА да правите, когато разхождате кучето си

Полски фотограф прави уникални портрети на кучета

Добави коментар

Коментар 1 от Мима Василева

20:23ч
11.06.2017г.

Наистина, невероятна история.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...