3309

3

Мислите, че котката ви ви обича? Вижте дали е така

Раздел: Котки

Категория: Любопитно

   Мислите, че котката ви ви обича? Вижте дали е така


Котките са много по-сензитивни от кучетата. Те са мистериозни и трудни за разбиране. Въпреки това има няколко сигурни признака, с които показват привързаност. Ако видите вашата котка да прави някое от тези неща, то със сигурност ви обожава. Ето кои са начините, по които мъркащите създания дискретно ни показват, че имат чувства към нас:

Трепкаща опашка. Потрепването на опашката е символ за огромно уважение и любов.

Мъркане. Силното мъркане – този плътен гъргорещ звук, говори за силна любов. За да се насладят максимално на ситуацията, котетата използват силното мъркане, за да забавят сърдечния си ритъм. Това им помага да се отпуснат максимално.

Притиска главата си във вас. По този начин котето оставя феромони с муцуната си – сигурен знак, че ви има доверие.

Гризкане. Игривото хапане е ясно различимо от обикновената захапка. Гризкайки ви леко, котетата ви демонстрират рядък знак за обич. Така те ви показват, че в техните очи сте просто страхотни.

котка


Мачкат ви. Когато котката се опитва да ви меси като тесто за пица, не мислете, че иска да ви помести. Това е сигурен знак за обожание. Ако е придружено с мъркане и втренче поглед, мачкането е сигнал за истинска любов.

Ляга с открито коремче. Търкалящата се по пода котка иска внимание. Тя показва корема си само на тези, на които вяра истински. Независимо колко ви обича обаче, никога не сте защитени от драскотини.

Бавно мигане. Котките гледат очи в очи само хора, които познават и обичат. Бавното мигане от тяхна страна е знак за целувка. Когато видите този жест, го върнете, като се опитате да го имитирате. Котето ще оцени топлотата ви.

котка


Близане по косата и ушите. Ако се превърнете в част от котешкия тоалет, то тази котка определено е влюбена във вас. Когато котката започне да се грижи за вас като за себе си, то сте оценени като достойни за нейното приятелство и привързаност.

Споделена дрямка. Котките спят само на места, които смятат за безопасни. Ако котето заспи, легнало в скута ви, то определено ви има доверие. Други места, които котките могат да изберат за дрямката, са лицето, гърба и гърдите ви.

Правят ви подаръци. Когато откриете оставени за вас умрели животинки, то определено сте обект на любовта на котката ви. И колкото и да не ви се иска да получавате подобни дарове, обожанието на котката я кара да ви носи убита плячка. Така тя ви показва, че ви приема като част от семейството и иска да ви храни.


Източник: miau.bg


Сподели в:

Какво да правим ако котката ни затлъстее?

8 съвета за правилно хранене на котката

Хигиенни навици при котката

Добави коментар

Коментар 3 от Цветелина

06:12ч
06.05.2017г.

Радвам се,че имам това щастие в къщи.


Коментар 2 от Юри А.

18:34ч
03.05.2017г.

Като Марти


Коментар 1 от Ивелина

00:21ч
03.05.2017г.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...