1924

0

Начинът, по който храним котките, не съответства на природата им

Раздел: Котки

Категория: Полезно

   


Резултат с изображение за Начинът, по който храним котките, не съответства на природата им

Котките ще са по-здрави, ако се хранят пет пъти на ден с малки порции, вместо по-рядко с големи порции, съобщи Прес асосиейшън, позовавайки се на британски ветеринари.

Д-р Сара Елис и д-р Лизи Роу разработиха първия диетичен план за котки на базата на научни данни. Той имитира начина, по който писаните се хранят в природата. Според ветеринарите, ако препоръките им бъдат спазвани, любимците ни ще са не само по-здрави, но и по-щастливи.

Идеята е не само котките да получават храна по-често, но и да им се налага да я търсят. Това може да бъде постигнато както със специални хранилки, така и като храната им бъде поставяна на различни места.

Котките трябва да бъдат насърчавани да се катерят, ловуват, изследват и играят в безопасните условия на дома им, препоръчват ветеринарите. Подобни дейности допринасят много за добрата им физическа и психическа форма. Обичайният живот на днешните домашни котки не ги стимулира достатъчно умствено и те ядат прекалено много.

Промяна в начина на храненето може да реши проблемите, причинявани от това, че котките получават храната си наготово и нямат възможност за взаимодействие с околната среда.

"Начинът, по който храним котките си, не съответства на природата им", каза д-р Елис. "Котките малко са се променили от селективното отглеждане при опитомяването им и затова имат инстинктивна необходимост да ловуват. Съвременният начин на живот може да е опасен за домашните любимци. Със съвсем малки и прости промени, можем да им помогнем да живеят по-здравословно, щастливо и по-дълго".

Източник: БТА

Ключови думи:

котка, хранене, здраве

Сподели в:

И още за котките...

Произход и класификация на котките

10 неща, които котките разбират по-добре от нас

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...