1834

5

Отиде си най-възрастното коте в България

Раздел: Котки

Категория: Новини

   

  Едно от най-възрастните котета у нас – Мъри, почина само месец преди да навърши невероятните 22 години. Възрастта на котарака е впечатляваща за животно от неговия вид, макар и да не е рекордна в световен мащаб.

  Преди да почине Мъри е бил близо до рекордьора в Гинес  – котката Тифани, родена през 1988 г.Мъри е роден на 21 септември 1994 г. и е прекарал целия си живот в София в семейството на Петър и Елена Кузмини. В края на ’94, когато котето се появява в живота им, семейство Кузмини вече имат дъщеря на 3 години – Екатерина.

  Котаракът не се отделя от семейството в нито един момент – нито, когато през 1999 г. се появява второто дете – синът им Петър, нито при появата на втория домашен любимец – кучето Кари, порода дакел.

  Само няколко дни преди Мъри да напусне този свят се ражда и първото внуче на семейството – детето на Катя. Котаракът сменя и дома си неведнъж, следвайки плътно семейството си. За децата на Кузмини е най-трудно да си представят ежедневие без него, защото те не помнят живота си без него, пише kmeta.bg.

  „Мъри остана самостоятелен до самия край. Макар слухът малко да му изневеряваше, а очите му да имаха перде, той се справяше отлично с всичко. Невероятно е в каква част от семейството може да се превърне едно животно“, споделя Елена, която поема основната грижа за котарака през целия му живот. След раждането на по-малкото им дете – Петър, котето често заспива в детското креватче. „Мъри не беше герой, той не ни е спасявал от пожар или нещо такова, той просто беше част от нас, спеше при нас, ядеше с нас, беше истински член на семейството“, допълва Елена.

  Мъри е погребан в гробище за домашни любимци в София, където ще получи заслужена почивка от един дълъг, но добре изживян живот.

Източник: petel.bg

Сподели в:

Най-рядката и най-скъпата порода котки

Кой е най-големият папагал в света?

10-те Най птици

Добави коментар

Коментар 5 от Simona Karagyozova

14:47ч
05.09.2016г.

Моите съболезнования!Нека почива в мир!


Коментар 4 от Мима Василева

21:53ч
27.08.2016г.

Тъжно В подобна ситуация бяхме и ние с Джиджи. Той също беше член на семейството ни цели 20,5 години- разбирам ги отлично. Почивай в мир, Мъри!


Коментар 3 от Вики

18:11ч
27.08.2016г.

Миличкото! Поне е починало от старост!


Коментар 2 от Eva

17:59ч
27.08.2016г.

Горкият Мъри. Много Съжалявам!


Коментар 1 от Holmes

14:03ч
27.08.2016г.

Да почива в мир.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...