1520

0

Как и какво лекуват котките

Раздел: Котки

Категория: Здраве

   


photo of Как и какво лекуват котките

Отдавна е известно, че котките могат да откриват и лекуват болните места на своя стопанин. Те лягат там, мъркат и го стоплят с тялото си. В по-сериозни случаи котката може да стои часове на болното място. Статистиката твърди, че любителите на котки прибягват към лекарските услуги пет пъти по-рядко, в сравнение с онези, които си нямат коте.

1. При сърдечно-съдови заболявания

Котката в дома намалява риска от повторен инфаркт на миокарда. Галенето на домашния любимец е в състояние да нормализира кръвното налягане и пулса.


2. При болести на стомашно-чревния тракт

Да галиш котка е полезно и за храносмилането. Късокосместите котки най-добре от всички лекуват болести на стомаха и на пикочо-половата система.


3. При стрес и умора

Котките са в състояние да отнемат умората, стреса, мигрената, да понижат кръвното налягане... За най-добри психотерапевти са признати дългокосместите котки, които помагат на хората, страдащи от безсъние, раздазнителност и депресия.

Черните котки отнемат двойно повече от отрицателната енергия, в сравнение с писаните с други цветове на козината. Котките с кремава окраска "тонизират" енергията ни, а сивите - успокояват. Белите котки са признати за най-добрите лекари.


4. За повишаване на имунитета

Ако всеки ден слушате котешкото мъркане това ще се отрази положително на имунитета ви. Учените предполагат, че мъркането е сходно с лечението с ултразвук, което ускорява зарастването на раните и укрепва костите. Персийските котки могат да лекуват болки в ставите.


5. Увеличават продължителността на живота

Хората, които цял живот са имали котки в дома си живеят средно с 10,3 години повече, в сравнение с тези, които нямат.


6. Котки и иглотерапия

Котките могат да влязат и в ролята на иглотерапевт. Когато легнат върху вас и започнат да ви "тъчпат" те пускат ноктите си и стимулират рефлексогенните зони, както при същински сеанс по иглотерапия.


7. Котките енергоинформационен избор

Според биоенергетиците котката е същински енергоинформационен прибор. Според тях ако котката често ляга на главата на стопанина си, той вероятно има хипертония или склонност към болки в главата. Ако любимецът ляга на лявата лопатка или рамо, това говори за проблеми със сърцето. Ако котката ляга на кръста, то тя "усеща" проблеми с бъбреците. А ако ляга на краката - стопанинът има понижено кръвно налягане или често настива.

Източник: actualno.com

Сподели в:

Какво да правим ако котката ни затлъстее?

Как трябва да се храни кучето?

Как да предпазим кучето от топлинен удар?

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...